Δ.Σ. Ναυπακτίας: Βίντεο όλο το ρεπορτάζ και οι τοποθετήσεις στο θέμα για τα αντισταθμιστικά των ανεμογεννητριών

Αναλυτικό ρεπορτάζ με τις θέσεις των παρατάξεων

Σε συζήτηση πολλών ταχυτήτων και ιδιότυπων συμμαχιών εξελίχθηκε η χθεσινή στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας σχετικά με τα οφέλη των αντισταθμιστικών απο την κατασκευή του αιολικού πάρκου στο Μακρυνόρος Ναυπακτίας.Και η συζήτηση αυτή,ανοιξε την “όρεξη” για ότι συνέβη ή δεν συνέβη όλα τα προηγούμενα χρόνια με τα υπόλοιπα πάρκα που είναι “φυτεμένα”σε διάφορες μεριές της Ναυπακτίας.

Η παράταξη που ¨εσπασε” στα τρία

Γιατί,αν μέχρι πρότινος δεν γνώριζε κανείς το τι συμφωνία υπήρχε μεταξύ των δημοτικών αρχών και των επενδυτών για τα αντισταθμιστικά που θα έπρεπε να καταβάλουν στις τοπικές κοινωνίες για τις επενδύσεις αυτές,αλλά γνώριζε και συζητούσε μόνον ένας,σύμφωνα με τον κ. Δημητρόπουλο (στέλεχος και σύμβουλος της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ),αντιθέτως σήμερα δημιουργήθηκε ένα νέο προηγούμενο για επόμενες συνεδριάσεις που αφορούν τέτοιου είδους θέματα και δεν είναι άλλο,απο τη δημόσια αναφορά και τη δημοσιοποίηση των αντισταθμιστικών για να γνωρίζουν οι πολίτες (Β.Γκίζας)

Σ’αυτή λοιπόν την ιδιότυπη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο,η παράταξη που μάλλον θα μπορούσε να πει κανείς ότι “έσπασε” στα τρία από τις τοποθετήσεις,ήταν η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ,με τον επικεφαλής της πρώην δήμαρχο Τ.Λουκόπουλο να καλωσορίζει τη συμφωνία , συμφωνεί για τη διεξαγωγή της συζήτησης προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες προτείνοντας να υπάρξει μέριμνα στα αντισταθμιστικά για την εξοικονόμηση πόρων εις όφελος της ΔΕΥΑΝ λόγω της μεγάλης απαίτησης σε ηλεκτρικό ρεύμα,η θέση του κ. Δημητρόπουλου ο οποίος συνεχάρη το δήμαρχο για τον τρόπο που επέλεξε να ενημερώσει τους πολίτες για τα αντισταθμιστικά,αφού κατά το παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις αυτό ήταν υπόθεση του “ενός” και η θέση Σιαμαντά,που ευθυγραμίστηκε πλήρως με την παράταξη Κοτσανά,εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συζήτηση,αφού όπως είπε χαρακτηριστικά,η διαπραγμάτευση ήταν προαποφασισμένη και τετελεσμένη,χάνοντας το πλεονέκτημα να συμμετέχει ο δήμος στα οφέλη των “ενεργειακών δήμων” της χώρας.

Η παράταξη Γούλα δεν τοποθετήθηκε στο θέμα αφού ο επικεφαλής της απουσίαζε και ο μονοαδικός δημοτικός της σύμβουλος Γ.Ασημακόπουλος δε φάνηκε διατεθημένος να πάρει την ευθύνη της αντιπολιτευτικής τοποθέτησης της παράταξής του.

Ο Απομηχανής Θεός της Ναυπακτίας

Φυσικά από το “κάδρο” δεν έλειψε και ο “απομηχανής θεός”,αυτός δηλαδή που όλα τα προηγούμενα χρόνια φρόντιζε το Ναυπακτιακό του ποίμνιο φέρνοντας έργα και παρεμβάσεις από τις εγκαταστάσεις των προηγούμενων αιολικών στην περιοχή.Και αυτή την αναφορά την έκανε ο κ. Μπουλές στη δευτερολογία του,θυμίζοντάς μας άλλες εποχές (2018)

https://youtube.com/watch?v=ZLGz9Sy-ykA%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Del%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Πόθεν έσχες-Ένα σήριαλ που πρέπει να λήξει

Το μεγάλο ερώτημα που πλανιόταν για αρκετή ώρα πάνω από την κουβέντα,δεν ήταν άλλο από το ποιος τα έκανε,που έγιναν,με ποιο τρόπο (σύννομο ή μη) έγιναν με τι όρους και προυποθέσεις και με ποιες αποφάσεις.Ερωτήματα,που μπορεί να έδειξαν,αλλά δεν κατονόμασαν.Και στο τέλος,το κερασάκι στην τούρτα,από την πλευρά της συνδιοίκησης για το “πόθεν έσχες” αιρετών που είχαν θέσεις ευθύνης στο παρελθόν και ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιοποιήσει

Ας δώσει ένα τέλος η δημοτική αρχή ή ας σιωπήσει

Είναι τραγικό,επί ενάμιση χρόνο που υπάρχει αυτή η δημοτική αρχή να επικαλείται λεκτικά διαρκώς τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες για αιρετούς,αν υπάρχουν νόμοι που το επιβάλλουν.Και πολύ περισσότερο,αν υπάρχου τα κατάλληλα εργαλεία στο νόμο για να εφαρμοστεί.Αν υπάρχουν λοιπόν,αυτά τα εργαλεία προκειμένου να υποχρεωθεί κάποιος να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του και δεν το πράττει,και αν η οποιαδήποτε δημοτική αρχή έχει τον τρόπο να το επιβάλλει αυτό και δεν το κάνει μένοντας στη λεκτική μόνο αναφορά,θα πρέπει επιτέλους να πάψει να το επικαλείται.Γιατί έχει κουράσει και γιατί φυσικά αφήνει “σκιές” σε ανθρώπους που στην τελική μπορεί να μην έχουν κάνει τίποτε το επιλήψιμο.Αυτό επιτάσσει ο πολιτικός πολιτισμός,πέρα και πάνω από τις αντιπαραθέσεις

Για πρώτη φορά συζήτηση για αντισταθμιστικά ανεμογεννητριών στο δημοτικό συμβούλιοΘετικό γεγονός !!!

Συζήτηση με τη μορφή της προημερήσιας διάταξης διεξήχθη χθες στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας,σχετικά με τα οφέλη των αντισταθμιστικών από την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου Μακρυνόρος στη Ναυπακτία.Και η συζήτηση αυτή,προκλήθηκε,αφού είχε προαναγγελθεί ήδη από την περασμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δια στόματος Θωμά Κοτρωνιά.

Ελάχιστες ώρες πριν τη συνεδρίαση,είχε πραγματοποιηθεί μια ανάρτηση Κοτσανά σε λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με την οποία ανέφετε ότι υπήρχε “κρυφή” ατζέντα για τα αντισταθμιστικά οφέλη του Αιολικού Πάρκου που κατασκευάζεται στο Μακρυνόρος

Στην εισήγησή του,ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας ανέφερε ότι η νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένα αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να υλοποιούνται.Πέρα των υπαρχόντων και όσων προβλέπονται,υπάρχουν κι εκείνα που επαφίενται στις καλές προθέσεις του επενδυτή.Μέσω του δημάρχου λοιπόν,υπήρξε συζήτηση για τα οφέλη αυτά από την πρώτη περίοδο που αφορά την κατασκευαστική φάση του έργου.

Η τελική πρόταση

Η τελική πρόταση,σύμφωνα με τον κ. Γκίζα,είναι να χρηματοδοτηθεί ή να δωρηθεί όσο διαρκεί η κατασκευή (4 έτη) το ποσό των 860.000 ευρώ,που θα αντιστοιχεί σε εργασίες ή υπηρεσίεςή προμήθειες που επιλέγει (έργα οδοποιίας 400.000 γιατη βελτίωση του δρόμου Αγ.Κυριακής-Άνω Χώρας).Χρηματοδότηση έργων που συνορεύουν με το πάρκο,αγορά κινητού εξοπλισμού,υπηρεσιών,χρηματοδότηση μελετών,υπηρεσιών οργάνωσης φακέλων για χρηματοδοτήσεις έργων,χρηματοδοτήσεις σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.Αυτή-σημείωσε ο κ. Γκίζας-είναι η πρώτη φάση της συνεργασίας που αφορά την κατασκευή.Ακολουθεί και η επόμενη φάση της εκξμετάλλευσης,για 25 χρόνια

Υπάρχει ηθική υποχρέωση,να έρθει στην επιφάνεια για πρώτη φορά ώστε να γνωρίζουν όλοι.Υπάρχει καλή διάθεση.Δε μιλάμε για μία νομική συμφωνία,αλλά για μια συμφωνία “κυρίων”.Αυτή-συνέχισε ο κ. Γκίζας-είναι μια τακτική που θα ακολουθηθεί σε όλα τα Αιολικά πάρκα.Οφείλουμε να γνωρίζει η κοινωνία.Θα υπάρξει επαφή με όλους όσους θέλουν να επιχειρήσουν στην περιοχή ώστε να οφεληθεί η τοπική κοινωνία.Τα συμπεράσματα θα τίθενται στο Ναυπακτιακό λαό για να γνωρίζει.

Ο κ.Λουκόπουλος επικεφαλής της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ στην πρωτολογία του αφού καλωσόρισε τη συμφωνία, αναφέρθηκε στη συνάντηση με εκρόσωπο της εταιρίας στο δημαρχείο, ζητώντας του μία ανεμογεννήτρια απ’όσες θα τοποθετηθούν προς όφελος του δήμου ή της ΔΕΥΑΝ η οποία δαπανά περι τις 700.000 ευρώ ετησίως σε ηλεκτρικό ρεύμα

Ο κ. Μπουλές στήλιτευσε τα όσα γίνονται εκτός δημοτικού συμβουλίου και τον τρόπο που επιλέγουν κάποιοι να κάνουν αντιπολίτευση μέσω διαδικτύου.Ως παράταξη-σημείωσε- είχαμε βάλει το θέμα αυτό ως δημοτική αρχή.Σήμερα εφόσον τα πράγματα γίνουν έτσι,υπάρχει ένα ερώτημα με το τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια και η κοινωνία δε γνώριζε.Όταν έγινε το έργο της οδόστρωσης στο χώρο των παζαριών στο Γρίμποβο,έγινε με χρήματα της ΤΕΡΝΑ.Θα πρέπει να μάθουμε ποια έργα έγιναν με ποιες αποφάσεις σε όλο το εύρος του δήμου,ως ανταποδοτικά με τους νόμους και τα προβλεπόμενα ή γίνονταν έργα που προκαλούσαν προβλήματα στις περιοχές (πλημμύρες σε Αντίρριο-Πλατανίτη-Ιούλιος 2019).Θα πρέπει σημέιωσε ο κ. Μπουλές,να δούμε όλες τις χορηγίες σε όλο το εύρος του δήμου και όλες τις διαδικασίες.

Για απόρροια της δικής του ανάρτησης έκανε λόγο ο Ανδρέας Κοτσανάς ότι είναι η συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.Έργο που αφορά τις δ.ε. χωρίς να έχει καταθέσει το μνημόνιο με τον κ. Μπουλέ τον οποίο χαρακτήρισε “νεκροθάφτη” του Αντιρρίου.Για κρυφή ατζέντα έκανε λόγο στην ανάρτησή του,για κρυφή ατζέντα και για την περίοδο 2010-2014 δημαρχίας Μπουλέ με το εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στο Αντίρριο.

Ο δήμος Δωρίδας με λιγότερες ανεμογεννήτριες λαμβάνει τα διπλάσια χρήματα από το δήμο Ναυπακτίας και προέτρεψε να πάρουμε ως δήμος τα ίδια χρήματα.Κάτω από την πίεση της ανάρτησής μας-είπε ο κ. Κοτσανάς- σας “πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη”.

Ο κ. Νταουσάνης ανέφερε ότι θα πρέπει να διεκδικούμε όσα περισσότερα οφέλη μπορούμε να πάρουμε.Τι θα πρέπει και πως θα πρέπει να γίνει.Η διάρκεια του έργου είναι μεγάλη και θα πρέπει στην πορεία να διεκδικήσουμε περισσότερα

Ο κ. Σιαμαντάς σύμβουλος της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ανέφερε ότι ο δήμαρχος μας έφερε προς μια τετελελσμένης διαπραγματάτευσης αφού έχουν προαποφασιστεί το τι θα λάβουμε.Αυτό από μόνο του αφήνει ερωτηματικά.Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να έχει τυπική αλλά ουσιαστική άποψη.Χάνουμε το πλεονέκτημα να συμμετάσχουμε ως δήμος στα οφέλη των “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ” Θα πρέπει να έρθει στο δήμο η χρηματοοικονομική μελέτη.Αν παγιωθεί αυτή η κατάσταση πως θα πάμε να διαπραγματευτούμε στη Βαράσοβα;Έιμαι αντίθετος-τόνισε ο κ. Σιαμαντάς- με εταιρίες που ασελγούν στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία.Θα πρέπει να ακυρωθεί αυτή η διαπραγμάτευση και να βρούμε μία χρυσή τομή στα οφέλη που θα διεκδικήσουμε από την εταιρία.

Ο Νίκος Δημητρόπουλος δημοτικός σύμβουλος επίσης της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ κινήθηκε σε εντελώς διαφορετική γραμμή στο θέμα.Συμφώνησε και έδωσε τα συγχαρητήριά του δημόσια προς το δήμαρχο για την πρωτοβουλία του να φέρει στο σώμα προς ενημέρωση τη συμφωνία για τα αντισταθμιστικά.Θα πρέπει να τηρηθεί το πλαίσιο προηγούμενης συμφωνίας.Θα πρέπει να διεκδικήσετε κι άλλα πράγματα.Όσον αφορά τη διάθεση των πόρων,πολλοί κάτοικοι διπλοεξαιρούνται.Θα ξέρουμε σημείωσε,ότι δεν συζητά ένας μόνος του.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Κούκουνας χαιρέτησε από την πλευρά του κι αυτός την πρωτοβουλία αυτή.Δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ αυτό ο δήμαρχος να συζητά και να ενημερώνει όλους.Δεν είχαμε ενημερωθεί ποτέ στο παρελθόν.

Τι είχε συμβεί από τα αιολικά πάρκα που έχουν εγκατασταθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή μας;Μήπως δεν έγινε καμία συμφωνία διερωτήθηκε ο κ. Παπαβασιλείου (αντιδήμαρχος οικονομικών).Ας απαντήσει η αντιπολήτευση αν έκανε διαπραγμάτευση και πόσα πήρατε τα προηγούμενα χρόνια.Αν κάποιος είχε εν κρυπτώ τη διαχείρηση να μας πει

Ο κ. Κοτρωνιάς στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Μακρυνόρος ότι θα έπρεπε να στο συμβούλιο να υπάρχει η μέγιστη δυνατή σύμπνοια.Περίμενα από τον κ. Κοτσανά αντιπαραβολή,με τις εταιρίες που είναι ήδη εγκατεστημένες στην περιοχή εδώ και χρόνια ότι η συμφωνία που γίνεται σήμερα είναι μικρότερη απ αυτές.Την αλήθεια την είπε ο κ. Δημητρόπουλος (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ) ότι ένας γνώριζε.Είναι τιμή και στον κ. Λουκόπουλο που καλωσόρισε τη συμφωνία.5 πάρκα επί θητείας Κοτσανά,γνωρίζε μόνο αυτός και κανείς άλλος.Να έφερνε τις συμφωνίες που είχε κάνει.Να ενημερώσει την κοινωνία.Έκανε αντιπλημμυρικά στον Πλατανίτη και “πνίγηκε” ο κόσμος.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Τραχύλης ανέφερε ότι έκανε εντύπωση ότι ήρθαμε σε συμφωνία και σήμερα την παρουσιάζουμε.Στη δ.ε.Χάλκειας δεν έγινε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια ως ανταποδοτικό έργο με τις τόσες ανεμογεννήτριες που εγκαταστάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.Να μας πουν που έγιναν τόσα έργα,που πήγαν τόσα χρήματα;

Ο Ντίνος Τσουκαλάς διατύπωσε δύο δεδομένα.Την ξεκάθαρη τωρινή συμφωνία γνωρίζοντας ότι από την πρώτη φάση θα λάβουμε 860.000 ευρώ και από όλα τα υπόλοιπα για τα οποία δε γνωρίζουμε απολύτως τίποτα.Ποιος οφελήθηκε;Αν έγιναν και που έγιναν έργα.

Ο κ. Λουκόπουλος ανέφερε ότι δεν ήταν αυτός που διαπραγματεύτηκε τις ανεμογεννήτριες του Αντιρρίου,ενώ για τις φυσικές καταστροφές και πλημμύρες την ευθύνη είχε η ΙΟΝΙΑ.Οι ανεμογεννήτριες στο Αντίρριο έγιναν επί θητείας δημάρχου Αντιρρίου Κολοβού,ενώ το μόνο αιολικό που ψηφίσαμε,ήταν αυτό που σήμερα συζητάμε.

Ο κ. Μπουλές ξεκίνησε με μια παροιμία “Αυτοί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι”.Ο κ. Κοτσανάς,διατύπωσε μία σειρά από ανακρίβειες.Τα διόρθωσε ο κ. Λουκόπουλος για την ευθύνη της δική μου παράταξης με τις ανεμογεννήτριες του Αντιρρίου.Όνυδος προκαλεί και μόνο η αναφορά του ότι έβαζε “εμπόδια” προκειμένου να παίρνει περισσότερα.Όλα αυτά που διαπραγματεύτηκε τα έφερε στο συμβούλιο;Να ελεγχθεί από το σώμα;Είναι θέμα νομιμότητας και ουσίας.Όσο για τη Βαράσοβα,έχω τοποθετηθεί δημόσια.Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε τέτοια προοπτική δημιουργίας αιολικού.Είμαστε υπέρ των αιολικών,αλλά όχι έκει.Αυτά που έκανε στο Αντίρριο ο κ. Κοτσανάς,να μας πει ποια έργα έκανε;Ποια έργα έφερε Ο ΑΠΟΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ;

Φέρατε ένα θέμα από τον φεγγήτη υποστήριξε στη δευτερολογία του ο κ.Κοτσανάς.Συρθήκατε πίσω από την ανάρτηση που κάναμε εμείς επανέλαβε.Συρθήκατε.Δεν απαντήσατε γιατί δεν το φέρνατε μέχρι σήμερα Δεν απαντήσατε γιατί ο δήμος Δωρίδας πήρε περισσότερα χρήματα.Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Παπαβασιλείου,που πήγαν τα χρήματα,απάντησε ότι έχοντας προς την επιχειρήσή του το χειρότερο δρόμο,τον έφτιαξε.Θα πρέπει να ψάξουμε για τα υπόλοιπα 800.000 μέχρι το 1.600.000 που πήρε ο δήμος Δωρίδας.

Ο κ. Νταουσάνης ανέφερε ότι η εταιρία μπορεί να βοηθήσει με ένα φωτοβολταικό προκειμένου η ΔΕΥΑΝ να έχει όφελος στην ηλεκτρική της δαπάνη.Η εισήγηση του δημάρχου έκανε σήμερα τη διαφορά,σε σχέση με το παρελθόν

Ο κ.Κοτρωνιάς στηλίτευσε τα λεγόμενα Σιαμαντά “να γυρίσουμε πλάτη” Η απόφαση τότε-σημείωσε ο κ. Κοτρωνιάς- ήταν ομόφωνηΟ δήμος Ναυπακτίας,θα λάβει για την πρώτη κατασκευαστική φάση χρήματα που θα λάμβανε ο δήμος για έργα από τη ΣΑΤΑ δύο ετών.Ο κ.Σιαμαντάς δε μιλούσε καθόλου για τα προηγούμενα 5 πάρκα που δημιουργούνταν.Και τι λέει τώρα;Φέρτε τη συμφωνία για να δούμε που πήγαν τα χρήματα.

Το πάρκο που έγινε στο γειτονικό δήμο Δωρίδας έγινε με κλειδωμένη τιμή των 82 ευρώ ανά ΜW το 2015 και στα 69 ευρώ ανά MW τώρα.

Για μνημόνιο στη Χάλκεια έκανε λόγο ο κ. Τραχύλης.Τα τσιμέντα πήγαιναν προς Αντίρριο.Θα περίμενα να πούμε ότι τα χρήματα είναι λίγο και πρέπει να πάμε σε νέα διαπραγμάτευση.

Ο κ. Τσουκαλάς διατύπωσε την άποψη ότι ο κ. Λουκόπουλος είχε γνώση που πήγαιναν τα χρήματα ή να κατονομάσει αυτόν που τα διαχειριζόταν.Θα πρέπει να καταθέσουν το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ όλοι όσοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα.Θα πρέπει να ξαναγνωριστούμε.

Κλείνοντας στη δευτερολογία του ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας,είπε ότι αντί να δώσει εξηγήσεις ο κ. Κοτσανάς να μας πει αν ένα έργο έγινε νόμιμα.Αν υπήρχε απόφαση οικονομικής επιτροπής;

Δεν ασκήσατε υπέρ των συμφερόντων του δήμου.Δεν αποδείξατε που πήγαν τα χρήματα.Αρνείστε να δώσετε εξηγήσεις γιαυτά που πήρατε.Τηρείτε αδιαφανή στάση.Δε λογοδοτείτε γι’αυτά που κάνατε,σημείωσε ο κ. Γκίζας απευθυνόμενος στον κ.Κοτσανά.

Ομολογήσατε ότι πήρατε,αλλά δεν εξηγήσατε που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα.Έχει αξία που πήγαν τα χρήματα.Με περισσό θράσος αρνείστε να απολογηθείτε και επιμένετε.Να δημοσιοποιήσετε το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.Το θέμα που συζητούμε σήμερα,είχε προαναγγελθεί από τον κ. Κοτρωνιά στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο.Ευθύνη έχετε κι εσείς κ. Λουκόπουλε που είχατε αφήσει ανεξέλγκτο τον κ. Κοτσανά.

Ο δήμος θα πρέπει να νιώθει ευτυχής όχι για το ποσό που θα λάβει και αφορά τη φάση κατασκευής και θα λάβει και κατά τη φάση λειτουργίας.Όχι λοιπόν οτι θα λάβει 860.000,αλλά γιατί τοποθετούνται τα πράγματα στη σωστή τους βάση και διαφάνει μεταξύ των παρατάξεων.Εκτός των λίγων εξαιρέσεων,που επιλέγουν το δρόμο του σκότους και της λάσπης.Αντί να πουν που πήγαν τα χρήματα από τα 5 αιολικά που κατασκευάστηκαν.Πέρυσι,Μακύνεια και Χάλκεια πνίγηκαν.Αντί να μας πουν τι πήραν,πως τα πήραν και που πήγαν.Κακώς κ.Κοτσανά και κ.Σιαμαντά έγινε η συζήτηση αυτή που εξηγεί το τι διαπραγματεύτηκε διερωτήθηκε ο δήμαρχος.Δημιουργείται πλέον μέσα από τη συζήτηση αυτή μία νέα συνήθεια που θα δούμε στο μέλλον και θα δίνει εξηγήσεις.

κ.Λουκόπουλε,έπρεπε να γνωρίζετε-σημείωσε ο δήμαρχος- αλλά και να ενημερώσετε για το κάθε αιολικό που γινόταν.Έιναι πολλά τα χρήματα και η συμφωνία του δήμου Δωρίδας,αφορούσε το 2015 και όχι το 2021 που βρισκόμαστε με εντελώς νέα δεδομένα.Όλα αυτά θα περάσουν από νόμιμες διαδικασίες.Προς τι κ.Σιαμαντά ταυτίζεστε με τον κ. Κοτσανά;Δε θέλω να πιστεύω ότι συνεργήσατε με τον κ. Κοτσανά αν και η γλώσσα του σώματος λέει το αντίθετο.

Αυτή η τακτική θα ακολουθείται πάντα και στο μέλλον για όλα τα πάρκα.Όλα θα πρέπει να εκτυλίσσονται στο φως και οι τοπικές κοινωνίες να απολαμβάνουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη.Από δω και στο εξής,θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και θα συμβάλλω στην αλλαγή του σκηνικού

Συμπεράσμα

Ήταν μια συζήτηση από την οποία δε γίναμε σοφότεροι για τον τρόπο με τον οποίο τα αντισταθμιστικά (αν υπήρχαν) έφταναν υπό τη μορφή έργων στις τοπικές κοινωνίες.Ούτε μάθαμε για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονταν οι αποφάσεις,αν ήταν σύννομες,αν είχαν τις απαραίτητες εγκρίσεις,μελέτες και αδειοδοτήσεις.Θεωρούμε ότι είναι αλλουνού δουλειά αυτή,όταν και όποτε χρειαστεί να την ανοίξει.Είναι βέβαιο ότι απο δω και πέρα διαμορώνεται ένα νέο πεδίο στη λειτουργία και αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτωνμε το χθεσινό “προηγούμενο” που διαμορφώθηκε.Να γνωρίζουν άπαντες δηλαδή τι χρήματα,τι έργα και που πρόκειται να γίνουν στο μέλλον σε ανάλογες περιπτώσεις.Και αυτό πιστώνεται στο δήμαρχο.

Όμως θα πρέπει όπως τονίστηκε και στην αρχή να δει και πάλι το θέμα με το οποίο αντιμετωπίζει το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για αιρετούς που είχαν θέση ευθύνης.Αν πρόθεση της δημοτικής αρχής,είναι η απλή και μόνο αναφορά σ’αυτό χωρίς να έχει τη διάθεση περαιτέρω έρευνας χρησιμοποιώντας πιθανά εργαλεία που παρέχει ο νόμος στην επιβολή της δημοσιοποίησης,καλύτερα είναι να σιωπά και να μην αφήνει “σκιές” σε κανέναν.Ότι γίνεται απλή αναφορά 1.5 χρόνο τώρα,έχει κουράσει.Και κυρίως δε βοηθά σε ένα πολύ σημαντικό πράγμα.Να βελτιώσει την εικόνα του δημοτικού σδυομβουλίου,να σώσει τις υπολήψεις όσων ασχολούνται με τα κοινά και δε διαμορφώνει το πεδίο αυτό που θα φέρει νέους,ταλαντούχους και με γεμάτους όνειρα και όραμα νέους ανθρώπους στην πολιτική και δη στον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης

.Σ’αυτόν τον μαρτυρικό και γεμάτο “αίμα” φαύλο κύκλο θα γυρίζουμε όλοι μας και τώρα και στο μέλλον.Και θα αναζητούμε τις αιτίες που μας καθήλωσαν στο μαύρο παρελθόν,χωρίς ελπίδα και προοπτική για το μέλλον



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...