Είναι έγκυος 8 μηνών και πάσχει από ανορεξία

Είναι έγκυος 8 μηνών και πάσχει από ανορεξία
Η Holly Griffiths είναι 21 ετών, μητέρα ενός παιδιού και έγκυος στο δεύτερο παιδί της, ζει στο Greenwich στο Λονδίνο.

Σε ένα μήνα η Holly πρόκειται να φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι, όμως η περίπτωσή της είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι ακούγεται. Κι αυτό γιατί η νεαρή μητέρα πάσχει από ανορεξία, και πασχίζει να διατηρήσει το βάρος της προκειμένου να μην βλάψει το έμβρυο που κυοφορεί.

Δε ζυγίζει πάνω από 50 κιλά και κοιτώντας τη κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η Holly παλεύει με την ανορεξία τα τελευταία επτά χρόνια. Είχε ήδη μια ανάλογη εμπειρία με το πρώτο της παιδί. Ο Dylan είναι τώρα τριών ετών.

Στην πρώτη της εγκυμοσύνη, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, η Holly είχε μειώσει τόσο πολύ τις συνολικές θερμίδες που κατανάλωνε, και ο οργανισμός της αδυνάτισε σε τέτοιο βαθμό που έφτασε στο σημείο, το έμβρυο που προσπαθούσε να μεγαλώσει μέσα της να… της σπάσει ένα από τα πλευρά της!

Τώρα, έγκυος για δεύτερη φορά, η 21 ετών Holly παλεύει ξανά με την ανορεξία και παρότι ο τελευταίος υπέρηχος που έκανε έδειξε ότι το μωρό της είναι καλά στην υγεία του, πρέπει να καταφέρει να πάρει βάρος για το καλό του παιδιού της και του ίδιου της του εαυτού.

Την Holly παρακολουθεί ένας γιατρός, εξειδικευμένος σε εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου, ενώ παρακολουθεί την πορεία της υγείας του εμβρύου κάθε μήνα με υπερήχους. Η νεαρή μητέρα λέει ότι σκοπεύει να πάρει άλλο 1,5 κιλό περίπου μέχρι να γεννήσει.

Έχει ήδη συσπάσεις παρότι βρίσκεται στην 34η εβδομάδα της κύησης, τις οποίες έλεγξαν οι γιατροί με φαρμακευτική αγωγή. Σε τρεις εβδομάδες οι γιατροί θα της προκαλέσουν τεχνητούς πόνους για να γεννήσει. «Ευτυχώς το κοριτσάκι μου έχει φυσιολογικό μέγεθος και οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι με την πορεία μου. Προσπαθώ να τρώω ξηρούς καρπούς και τυρί και να πίνω φρουτοχυμούς κάθε μέρα. Θέλω να γίνω καλά και να διδάξω στα παιδιά μου την υγιεινή διατροφή. Δε θα το άντεχα αν είχαν προβλήματα με το σώμα τους όπως εγώ. Δε θα το συγχωρούσα ποτέ στον εαυτό ου αυτό. Έτσι προσπαθώ να διώξω τις φωνές μέσα στο κεφάλι μου και να γίνω καλά γι’ αυτά» πρόσθεσε.

Ο μικρός Dylan πάσχιζε να βρει χώρο μέσα της για να μεγαλώσει. Το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της, το μωρό έσπασε ένα από τα πλευρά της, στην προσπάθειά του να βρει χώρο στο μικροσκοπικό της σώμα. Έτσι στην 37η εβδομάδα της κύησης, οι γιατροί αποφάσισαν να βγάλουν το μωρό. Τα πρώτα διατροφικά προβλήματα της Holly ξεκίνησαν όταν ήταν μόλις 8 ετών. Έκανε μαθήματα μπαλέτου και η πίεση που ένιωθε για να είναι λεπτή ήταν μεγάλη. Έτσι άρχισε να κόβει γεύματα και να κάνει πολύ γυμναστική. Σε ηλικία 12 χρονών μπήκε σε ψυχιατρική κλινική για παιδιά, όπου διεγνώσθη με ανορεξία. Τότε ζύγιζε 31 κιλά.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...