Είναι επικίνδυνοι οι φακοί επαφης στη θάλασσα;

Είναι επικίνδυνοι οι φακοί επαφης στη θάλασσα;
Έχεις μυωπία, φοράς φακούς επαφής και θέλεις να πας για κολύμπι. Τι γίνεται στη προκειμένη περίπτωση; Και αν έχεις λίγη μυωπία μπορεί να μην υπάρχει κανένα θέμα, αν έχεις όμως πολύ; Είναι επικίνδυνο να φοράς τους φακούς μέσα στη θάλασσα;
Ο κίνδυνος μόλυνσης γενικά είναι μικρός, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα μπορείς ανενόχλητη να κάνεις μακροβούτια μέσα στη θάλασσα χωρίς να συμβεί τίποτα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι να μην χάσεις τους φακούς σου, καθώς είναι πάρα πολύ εύκολο να σου φύγουν μέσα στη θάλασσα, άμα ανοίξεις τα μάτια σου.

Βέβαια το να φοράς τους φακούς στη θάλασσα δεν είναι τελείως ακίνδυνο, αφού υπάρχει πιθανότητα να κάνεις ζημιά στο κερατοειδή των ματιών. Αυτό συμβαίνει επειδή το θαλασσινό νερό αφυδατώνει τους φακούς και αν προσπαθήσεις να τους αφαιρέσεις μόλις βγεις από τη θάλασσα τότε ίσως γρατζουνίσεις τον κερατοειδή. Γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον δέκα λεπτά αφού βγεις από τη θάλασσα.

Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο για τις πισίνες, αφού εκεί δημιουργούνται μικροοργανισμοί και είναι δυνατή η μόλυνση των φακών και κατ’ επέκταση των ματιών.

ΥΓΕΙΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...