Είχαν τύχη βουνό οι επιβάτες της πτήσης

Είχαν τύχη βουνό οι επιβάτες της πτήσης
Δεκαέξι άτομα τραυματίστηκαν από την ανώμαλη προσγείωση αεροσκάφους το οποίο κατέληξε εκτός διαδρόμου στο διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης, Leonardo Da Vinci-Fiumicino.
Το αεροσκάφος, τύπου Atr42, της ρουμανικής εταιρείας Carpatair, με 46 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος, εκτελούσε για λογαριασμό της Alitalia, το δρομολόγιο Πίζα – Ρώμη. Από τους τραυματίες δύο είναι σε σοβαρότερη κατάσταση χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους και μία αεροσυνοδός υπέστη τραύμα στην σπονδυλική στήλη, όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η Alitalia, σε ανακοινωθέν της αναφέρει ότι το Atr42 κατέληξε εκτός αεροδιαδρόμου εξαιτίας του ισχυρού ανέμου, ενώ και ο Ιταλικός Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας, Enac, θεωρεί ότι ο ισχυρός άνεμος που έπνεε στο αεροδρόμιο Leonardo Da Vinci μπορεί να είναι μια «πιθανή αιτία».

Η ιταλική εταιρεία, ωστόσο, ζήτησε από την ρουμανική Carpatair να διακόψει άμεσα τις πτήσεις που πραγματοποιεί για λογαριασμό της από την Πίζα και την Μπολώνια προς την ιταλική πρωτεύουσα. «Φοβηθήκαμε πολύ. Ακούστηκαν τρομερές φωνές και κάποια στιγμή πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε και να πεθάνουμε», δήλωσαν, στους δημοσιογράφους, μερικοί από τους επιβάτες.Το αεροσκάφος, σύμφωνα με μαρτυρίες, άγγιξε το έδαφος και ξαναπήρε ύψος δυο φορές. Τελικώς, οι τροχοί έσπασαν και κατέληξε εκτός πίστας.

Όπως αναφέρει, τέλος, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα», τους τελευταίους οκτώ μήνες, τέσσερα αεροσκάφη που εκτελούσαν πτήσεις για την Alitalia παρουσίασαν βλάβες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για αποσυμπίεση καμπίνας, πυρκαγιά, διαρροή καυσίμων και εσπευσμένη επιστροφή στο αεροδρόμιο της Πίζας λίγο μετά την απογείωση εξαιτίας τεχνικής βλάβης.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...