Εγκαίνια του πρώτου βιοκλιματικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη

Εγκαίνια του πρώτου βιοκλιματικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη
Αναμένεται να εγκαινιαστεί το πρώτο βιοκλιματικό σχολείο στην Θεσσαλονίκη και η αρχιτεκτονική του στοχεύει στην μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας προκειμένου να εξοικονομηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι.
Το 8ο Δημοτικό Συκεών είναι το πρώτο βιοκλιματικό σχολείο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Χάρη στην κατασκευή του, το κτίριο αξιοποιεί καλύτερα τον ήλιο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ έχουν προβλεφθεί δομικές παρεμβάσεις για τη θέρμανση των χώρων του, ισχυρή μόνωση, λιγότερα βόρεια ανοίγματα για την προστασία από το κρύο και αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για τον καλύτερο αερισμό του.

Παράλληλα, το σχολείο καλύπτει όλα τα σύγχρονα παιδαγωγικά και ψυχοκοινωνικά κριτήρια και περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες βιβλιοθήκης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αθλητισμού κλπ.

Το διδακτήριο βρίσκεται στη συνοικία της Εθνικής Αντίστασης στη Δημοτική Ενότητα Συκεών και κατασκευάστηκε από τον ΟΣΚ με προϋπολογισμό 4.500.000€, ενώ το κόστος για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις γης και τις απευθείας αποζημιώσεις ιδιοκτητών κάλυψε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με 1.500.000€ από το δημοτικό ταμείο.

Ο δήμος Νεάπολης – Συκεών γνωστοποιεί ότι προωθούνται μελέτες για την κατασκευή τριών ακόμη βιοκλιματικών σχολείων.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...