Εγκαταλελειμμένοι οι κτηνοτρόφοι στην Πυλήνη

Απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι είναι οι εναπομείναντες κτηνοτρόφοι στην Πυλήνη, αφού τον  τελευταίο καιρό δέχονται αλλεπάλληλες δοκιμασίες και καταστροφές, φυσικές και ανθρώπινες.

Την Άνοιξη, αλλά και τα μέσα Ιουνίου έβλεπαν τα τσοπανόσκυλά τους, τους φύλακες των κοπαδιών τους, να πέφτουν θύματα ασυνείδητων δολοφόνων από  φόλες ,  χωρίς μέχρι σήμερα να έχει σημειωθεί  πρόοδος  ως προς την ανακάλυψη των δραστών. Η εγκληματική αυτή ενέργεια είχε  ως αποτέλεσμα, τώρα που μετέφεραν τα κοπάδια τους στα βουνά, να έρθουν αντιμέτωποι με τους λύκους, οι οποίοι ανενόχλητοι επιδίδονται στο καταστροφικό τους έργο.

Πέραν όμως αυτών, έχουν να αντιμετωπίσουν και την παντελή αδιαφορία του Δήμου, αφού για δεύτερη χρονιά φέτος οι αγροτικοί δρόμοι που οδηγούν στις καλοκαιρινές στάνες, παραμένουν ασυντήρητοι και σε πολλά σημεία παντελώς αδιάβατοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κτηνοτρόφους.

Αλήθεια σκέπτεται η Δημοτική Αρχή να καθαρίσει τους αγροτικούς δρόμους; Ήδη βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού. Πότε επιτέλους  θα διατεθεί το προβλεπόμενο για καθαρισμούς των αγροτικών δρόμων ποσό;

Για καλλιέργεια των πηγών που υπάρχουν στα βουνά δεν γίνεται κανένας λόγος. Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας  είναι, οι κτηνοτρόφοι σήμερα να κουβαλάνε σε καθημερινή βάση νερό  στο βουνό  για να ποτίσουν τα ζώα τους.

 Τα οκτώ (8) χρόνια ως Δήμαρχος Πυλήνης  ο κος ΜΠΟΥΛΕΣ, αντί να ενεργήσει για την καλυτέρευση των συνθηκών των κτηνοτρόφων, προτιμούσε στην Πυλήνη τις ΄΄ αναπτυξιακές  και παραγωγικές μελέτες ΄΄ του τύπου ΄΄ Σύνταξη μελέτης κυνολογικής  αγωγής, Σύνταξη μελέτης κατασκευής πυρήνα κλωβού για προστασία πανίδας κ.ο.κ ΄΄.

Η Πυλήνη δεν είναι μόνο το χωριό του Δημάρχου η Σίμου, για την οποία και σήμερα βρίσκονται έργα σε εξέλιξη, τεχνικών προγραμμάτων  2011 και 2012 (πέτρινος τοίχος αντιστήριξης αρχικού προϋπολογισμού 95.000€, Δασική μελέτη  Δραγατσούλας 2.200€, Μελέτη  διαμόρφωσης πρώην Δημαρχείου 7.200€, Διαφόρφωση πρώην Δημαρχείου 59.000€, Μελέτη ανάπλασης περιβάλοντος χώρου κτιρίου Μυτιλήνη 4.500€ κ.ο.κ ), αλλά και ο Παλαιόπυργος και  η Ελευθέριανη και η Ποκίστα και η Φαμίλα και το Ανθόφυτο και η Στράνωμα και η Στύλια και το Γαύρο και η Μηλιά και η Δορβιτσά.

Η Πυλήνη και οι μόνιμοι κάτοικοι,  μέρα με τη μέρα μαραζώνουν. Η Αιτία είναι μία και μοναδική.  Η  προκλητική αδιαφορία  της Δημοτικής Αρχής.

(Κων/νου Γ Νούλα Δημοτικού Συμβούλου)

 .

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Ναυπακτια δεν είναι μόνο το χωριό του Δημάρχου η Σίμου ….. καταλαβέ το ….. έχεις εγκαταλήψει την Ορεινή Ναυπακτία στην τύχη της …… αλλά πλέον είσαι ανεπιθύμητος ….στα ορεινά ..την κυριακή το κατάλαβες στο Καταφύγιο … το οποίο είναι άλλο ενα ορεινό χωριό κτηνοτροφικό αφημένο στην τύχη του ….!!!! σταμάτα να δίνεις τα έργα στα ορεινά μόνο στην Σίμου…. σταμάτα να εισαι προκλητικά αδιάφορος …. γιατί το ποτάμι της οργής θα φουσκώσει και θα σε πάρει μαζί του …. η αρχή έγινε στην Αμόρανη ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...