Εγκλήματα και… ισοπαλία στην Τρίπολη

Όλα τα ματς τελειώνουν με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν κυρίαρχος για 65 με 70 λεπτά κόντρα στην Λάρισα –έστω και αν η ΑΕΛ έπαιζε άδικα με παίκτη περισσότερο– αλλά αντί να «καθαρίσει» το ματς, το άφησε στο ρευστό 1-0 κα το πλήρωσε.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πήρε «χρυσό» βαθμό (1-1) μέσα στην Αρκαδία, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 18′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη, σε μια υπόδειξη του Κύζα που αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους και μάλιστα στο ημίχρονο του αγώνα εξέδωσαν ανακοίνωση. Πρόκειται πράγματι για μια πολύ δύσκολη φάση, με τον διαιτητή όμως να μην δικαιολογείται για την κόκκινη στον Γιοβάνοβιτς.

Ο Αστέρας έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα για το υπόλοιπο του αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο γκολ και να «σκοτώσει» το ματς, στάθηκε και άτυχος βρίσκοντας δύο φορές το οριζόντιο δοκάρι (Δημούτσος στο 38′ και Στανισάβλιεβιτς στο 86′) και αυτό το πλήρωσε. Στο 76′ ο Δημούτσος έπεσε πολύ άτσαλα πάνω στον Αναστασόπουλο και ο Ναζλίδης που ανέλαβε την εκτέλεση έκανε το 1-1, διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα.

Το ματς

Η συνεχής βροχόπτωση πριν και μετά το ματς προϊδέαζε για κακή ποιότητα εντός αγωνιστικού χώρου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη σε καμία περίπτωση, αφού από το 1′ οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν τη μία τελικά μετά την άλλη και κυρίως με μακρινά σουτ του Δημούτσου (2′) και Τσουκαλά (7′, 13′).

Το γκολ για τους γηπεδούχους φάνταζε θέμα… χρόνου και τελικά έτσι συνέβη, αλλά σε μια φάση που σηκώνει μεγάλη… διαιτητική κουβέντα. Πιο συγκεκριμένα στο 16′ ο Κύζας είδε πέναλτι πάνω στον Ιωαννίδη, από μαρκάρισμα των Γιοβάνοβιτς και Μονιάκης, ο δεύτερος φαίνεται να τον ανατρέπει (πολύ δύσκολη φάση), αλλά ο ρέφερι υπέδειξε κόκκινη κάρτα στον Γιοβάνοβιτς. Αφενός την παράβαση δεν την έχει κάνει ο κεντρικός αμυντικός των Θεσσαλών και αφετέρου δεν υπάρχει περίπτωση κόκκινης.

Την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε ο Ιωαννίδης που άνοιξε το σκορ. Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΛ συνέχισε με 10 παίκτες, βρήκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και μάλιστα άμεσα, όταν στο 21′ ο Χαμντανί γύρισε την μπάλα εντελώς αναίτια και απρόσεκτα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, εκεί που βρισκόταν μόνο ο Ναζλίδης. Ο τελευταίος έκανε με τη μία το σουτ, αλλά ο Ντοναρούμα πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση, αποσοβώντας την ισοφάριση.

Αυτή ήταν η μοναδική ευκαιρία των Θεσσαλών στο α’ ημίχρονο, καθώς στα εναπομείναντα λεπτά του 45λέπτου, οι Αρκάδες πήραν την μπάλα στην κατοχή τους, δεν άφησαν περιθώριο στους αντιπάλους τους και μάλιστα στο 38′ ο Δημούτσος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0, καθαρίζοντας το ματς. Συγκεκριμένα, ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε με τις γροθιές εκεί που ήταν μόνο ο Δημούτσος, έκανε ο τελευταίος το ψιλοκρεμαστό πλασέ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη, σταματώντας στο οριζόντιο δοκάρι.

Η εικόνα του β’ ημιχρόνου δεν άλλαξε επί της ουσίας, αφού ο Αστέρας έχοντας και το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω, επιτέθηκε για να βρει και δεύτερο γκολ, χάνοντας νέες ευκαιρίες, όπως στο 51′ που αρχικά ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε σέντρα-σουτ του Τσουκαλά, ενώ από το κόρνερ ο Ιωαννίδης έκανε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των «βυσσινί» είχε την απάντηση.

Η ΑΕΛ σιγά-σιγά κρατούσε υπό τον έλεγχό της τον Αστέρα Τρίπολης, αφού κατάφερε από τα μέσα του β’ μέρους να την κρατά μακριά από την περιοχή της και μάλιστα δικαιώθηκε για την τόλμη της να διεκδικήσει την ισοφάριση. Στο 76′ ο Ντοντό με κεφαλιά ανάγκασε τον Ντοναρούμα σε απόκρουση, ο Αναστασόπουλος την επανέφερε με νέα κεφαλιά, αλλά ο Δημούτσος πολύ καθυστερημένα έπεσε πάνω του και ο Κύζας υπέδειξε ένα πέναλτι, που φαίνεται να υπάρχει… περισσότερο από αυτό υπέρ του Αστέρα.

Ο Ναζλίδης ήταν αυτός που με καθαρό μυαλό ισοφάρισε σε 1-1 (77′), σοκάροντας τους Αρκάδες που ήταν απροετοίμαστοι για αυτή την εκδοχή του παιχνιδιού. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου με ορθολογικό τρόπο κυνήγησε το δεύτερο γκολ, αλλά σε δύο περιπτώσεις αστόχησε. Αρχικά, στο 86′ ο Στανισάβλιεβιτς με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 90′ ο Ιγκλέσιας με το κεφάλι και από πλεονεκτική θέση, έστειλε την μπάλα εκτός εστίας, με το 1-1 να γράφεται ως η ιστορία του ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Χαμντανί, Μπέρτος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς (81′ Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης (62′ Μάσα), Καλτσάς, Φερνάντες (68′ Ιγκλέσιας), Ιωαννίδης.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Μονιάκης, Ρέντζας (65′ Κάπος), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Φάτιον, Αβραάμ (31′ Ντέλετιτς), Ναζλίδης, Ναβάρο, Μαρουκάκης (46′ Ντοντό).

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...