Εγκρίθηκαν τρία νέα έργα ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 477 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκαν τρία νέα έργα ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 477 εκατ. ευρώ
Νέα ΣΔΙΤ

Τρία νέα έργα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εγκρίθηκαν σήμερα από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής και παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Τα τρία έργα ΣΔΙΤ αφορούν στην κατασκευή 17 υπερσύγχρονων, βιοκλιματικών σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία, στο εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα για την κάλυψη των αναγκών της πρωτεύουσας και στο νέο, λειτουργικό και υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτιριακό συγκρότημα για τη στέγαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

17 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το πρώτο έργο αφορά στην υλοποίηση 17 νέων, βιοκλιματικών σχολικών μονάδων μέσω ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στους Δήμους Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Καλαμαριάς, Πυλαίας Χορτιάτη και Κατερίνης.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 129 εκ. ευρώ και η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται εντός του Α’ τριμήνου του 2021.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το δεύτερο μεγάλο έργο ΣΔΙΤ αφορά στο εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αθήνας, με το οποίο επιτυγχάνεται η αποδοτική, ασφαλής και βελτιστοποιημένη λειτουργία του για περίοδο σύμβασης 20 ετών. Με τη σύμβαση αυτή το Δημόσιο δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά, αφού το κόστος θα καλυφθεί από την πώληση του αδιύλιστου νερού.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 235 εκ. ευρώ και η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται εντός του Α’ τριμήνου του 2021.

ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Το νέο, λειτουργικό, κτιριακό συγκρότημα θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που σήμερα στεγάζονται σε 13 διάσπαρτα, μισθωμένα κτήρια, και θα συνδέεται μέσω μίας πεζογέφυρας με την οδό Πειραιώς εξασφαλίζοντας την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στο κτήριο και τις αναπλάσεις του περιβάλλοντος χώρου. Το οικονομικό όφελος που θα εξασφαλίσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τα μισθώματα θα είναι της τάξεως των 3 εκ. ευρώ ετησίως.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 113 εκ. ευρώ και η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται εντός του Α’ τριμήνου του 2021.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε:

“Προχωράμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, με μικρά και μεγάλα έργα υποδομών σε όλη τη χώρα. Έργα που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα συμβάλουν στην ενίσχυση της οικονομίας μας. Κεντρικό ρόλο σε αυτό το σχεδιασμό έχουν οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, τις οποίες προωθούμε σε άριστη συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Ενώνουμε δυνάμεις, προάγουμε την καινοτομία, δουλεύουμε για την ανάπτυξη, υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον.”

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα, γιατί τρία μεγάλα έργα ΣΔΙΤ που σχεδιάστηκαν από τη Γενική Γραμματεία μας, με την καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, και εγκρίθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επαναφορά της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...