«Δρομολόγηση λύσης για θέμα που απασχολεί για πολλά χρόνια»

«Η εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων για κάθε Δήμο αποτελεί σημαντικό θέμα, καθώς επιτρέπει την ορθολογική πολεοδομική τους ανάπτυξη. Η δρομολόγηση λύσεων που άπτονται του συγκεκριμένου ζητήματος, ταυτόχρονα, επιτρέπει την απονομή δικαιοσύνης προς τους πολίτες οι περιουσίες των οποίων είναι για χρόνια δεσμευμένες, χωρίς οι ίδιοι να έχουν αποζημιωθεί αλλά και ούτε τα ακίνητά τους αξιοποιηθεί για το σκοπό της δέσμευσης».

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου, για την ένταξη προς χρηματοδότηση της δράσης «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.».

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 39.680,00 ευρώ και η πρόταση υποβλήθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Μέσω του Επιχειρησιακού Σχεδίου θα γίνει αρχικά καταγραφή, ανά Δημοτική Ενότητα ή Κοινότητα, των χαρακτηρισμένων από το Σχέδιο Πόλης κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, για τους οποίους δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση. Ακολούθως θα γίνει ιεράρχησή τους βάσει κριτηρίων ως προς την αναγκαιότητα απόκτησής τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου, με τελικό στόχο να  προωθηθεί ο χωρικός σχεδιασμός. 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...