Εγκρίθηκε η παράταση του “νόμου Παρασκευόπουλου” από τη Βουλή

Εγκρίθηκε η παράταση του “νόμου Παρασκευόπουλου” από τη Βουλή

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η τροπολογία με την οποία παρατείνεται κατά ένα έτος η εφαρμογή των διατάξεων του λεγόμενου «νόμου Παρασκευόπουλου» για την υπό όρους απόλυση κρατουμένων που έχουν εκτίσει μέρος της ποινής, με σκοπό την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Η τροπολογία είχε ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο τροποποιεί τη νομοθεσία αναφορικά με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Όπως είχε ανακοινώσει προ δύο εβδομάδων το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι διατάξεις του θα ισχύουν έως ότου ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας, ενώ προβλέπονται ορισμένες αλλαγές με στόχο τη βελτίωση διατάξεων που έχουν αποδειχθεί προβληματικές.

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν μεταξύ άλλων πως, εάν ο κρατούμενος που θα αποφυλακιστεί με βάση τις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου υποπέσει εντός πέντε ετών σε νέο αδίκημα και καταδικαστεί οποτεδήποτε αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών, τότε προβλέπεται ότι θα επιστρέφει και πάλι στο καθεστώς κράτησης και θα εκτίει ολόκληρη την ποινή που του είχε επιβληθεί.

Νωρίτερα, υπέρ της παράτασης του αποσυμφόρησης των φυλακών με τους όρους που σημειώνονται στη ρύθμιση Καλογήρου και με δεδομένο ότι δεν έχουν «ξεφύγει» τα ποσοστά αποσυμφόρησης, τάχθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Παρασκευόπουλος υπεραμύνθηκε του αποσυμφορητικού νόμου, επισημαίνοντας πως από τα 10.000 άτομα που απολύθηκαν από τις φυλακές τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια οι περιπτώσεις που απασχόλησαν τον Τύπο ως σοβαρές περιπτώσεις εγκληματικότητας και βίας δεν είναι πάνω από δέκα, δηλαδή ένα ποσοστό όχι απλώς μικρό αλλά μηδαμινό.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/345521-Egkritheke-e-paratase-toy-nomoy-Paraskeyopoyloy-apo-te-Boyle ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...