ΕΔΕ και προανάκριση για τα επεισόδια σε σχολείο του Περάματος

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. , προκειμένου να αποσαφηνιστεί η στάση που κράτησαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων σε σχολείο του Περάματος καθώς γίνεται και προανάκριση για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων μετά από καταγγελίες για τραμπουκισμούς.

«Ντου» χρυσαυγιτών σε σχολείο που θα φιλοξενήσει προσφυγόπουλα στο Πέραμα

Απαράδεκτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα, όπου εισέβαλαν μέλη της Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός.

Οι χρυσαυγίτες έκαναν «ντου» στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, όπου πρόκειται να φιλοξενηθούν προσφυγόπουλα από τη δομή του Σχιστού.

Σύμφωνα με καταγγελίες, κάποιοι από τους εισβολείς δεν δίστασαν να επιτεθούν σε γονείς και δασκάλους.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί του σχολείου, και μάλιστα παρουσία των μαθητών.

«Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων.

Οι ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, δήλωσε: «Η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...