Εθνική Τράπεζα: Στις 9 Μαρτίου το 1ο διεθνές συνέδριο Fintech στην Ελλάδα

Το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, στην Ελλάδα και παγκοσμίως, θα βρεθεί στο επίκεντρο, του πρώτου διεθνούς συνεδρίου για Fintech (financial technologies) στην Ελλάδα, που  διοργανώνουν η Εθνική Τράπεζα και ο οργανισμός Interfima. Το συνέδριο «ATH Finnovation 17», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Μαρτίου στο κτήριο του Παλαιού Χρηματιστηρίου, απευθύνεται σε στελέχη του τραπεζικού, ασφαλιστικού και χρηματοοικονομικού τομέα, σε στελέχη εταιρειών τεχνολογίας, επιχειρηματίες και start-ups.

Κορυφαίοι ομιλητές από τη Μ. Βρετανία, το Λουξεμβούργο και την Ελλάδα θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, θα συζητήσουν τις προκλήσεις και θα αναλύσουν τα οφέλη που επιφέρουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, εστιάζοντας στις δραστικές επιδράσεις του Fintech στις λειτουργίες, την ικανοποίηση και τη συμπεριφορά του πελάτη, καθώς και στις αλλαγές που επιφέρει στο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ένα συνολικό πλάνο δράσεων της Εθνικής Τράπεζας για την ενίσχυση του κλάδου του fintech στην Ελλάδα και την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του προς όφελος της Οικονομίας. Η Εθνική είναι η πρώτη Τράπεζα που διοργάνωσε το πρώτο fintech hackathon τον Απρίλιο του 2016 “NBG i-bank #fintech crowdhackathon” σε συνεργασία με την εταιρία καινοτομίας Crowdpolicy και συνέχισε τον Σεπτέμβριο του 2016 με τη δημιουργία του πρώτου προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης “be finnovative” με στόχο την ωρίμανση επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και το μετασχηματισμό τους σε κερδοφόρες νέες επιχειρήσεις (ο πρώτος κύκλος του προγράμματος εξάμηνης διάρκειας ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2017).  

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/272745-Ethnike-Trapeza-Stis-9-Martioy-to-1o-diethnes-synedrio-Fintech-sten-Ellada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...