Πάνω στο φέρετρο τρεις σημαίες: του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελλάδας – Επικήδειο θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της Γιώργος Γεννηματάς – Σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί η σορός, στις 14:00 η κηδεία – Θα ταφεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού – Αθέατες πτυχές στη μάχη των 14 ημερών
Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η σορός οδηγήθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Πάνω στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται η Ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Από τις 10 το πρωί η σορός της Φώφης Γεννηματά, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ στις 2 μετά το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην τελευταία κατοικία της στο Α’ νεκροταφείο και στον οικογενειακό τάφο, δίπλα στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.

Το κατευόδιο στην Φώφη γίνεται μέσα σε πάνδημη οδύνη και απέραντη θλίψη, μα και με καθολική αναγνώριση της σπουδαίας γυναίκας και πολιτικού, που βάδισε στον δημόσιο βίο με αξιοπρέπεια και έδωσε με παραδειγματικό τρόπο τη μάχη μέχρι το τέλος. Μίας προσωπικότητας και ενός ανθρώπου που κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό όλων.

Φίλοι και άνθρωποι που την αγάπησαν μέσα από την παρουσία της στη δημόσια ζωή, πολιτικοί συνοδοιπόροι και αντίπαλοι, πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης αποχαιρετούν συγκινημένοι τη γενναία και αξιοπρεπή μέχρι το τέλος πολιτικό, με χιλιάδες μηνύματα, τα οποία είτε καταφτάνουν από προχθές στη Χαριλάου Τρικούπη και την οικογένειά της, είτε εκφράζονται από τα σόσιαλ μίντια.

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς και ο 17χρονος γιος της Φώφης, Γιώργος Γεννηματάς.

Η σημερινή μέρα με απόφαση του πρωθυπουργού είναι μέρα εθνικού πένθους στη χώρα, ως εκ τούτου δεν θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις, όπως η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σαουδική Αραβία, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, η Πολιτεία θα τιμήσει τη Φώφη Γεννηματά για το παράδειγμα ακαταμάχητου σθένους και αδιάλειπτης προσφοράς, δίνοντας το όνομά της στο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού.

Οι χθεσινές αποκαλύψεις για τα τελευταία 24ωρα της Φώφης πριν το μοιραίο είναι συγκλονιστικές, καθώς φανερώνουν έναν άνθρωπο που αγωνιούσε για την ενότητα της παράταξής της, είχε πλήρη επίγνωση για το επερχόμενο τέλος και τηρούσε στωικά και γενναία μία στάση που παραδειγματίζει.

Το μήνυμα που έστειλε μέσω συνεργατών της ως παρακαταθήκη ήταν «διασφαλίστε τη ενότητα, συμβάλλετε για να γίνει ομαλά η αλλαγή της ηγεσίας, δουλέψτε για το κόμμα».

Και έχοντας καθαρή εικόνα για την κατάσταση που αντιμετώπιζε έδινε η ίδια κουράγιο στους συνεργάτες και τους δικούς της ανθρώπους, που έμειναν δίπλα της στο νοσοκομείο μέχρι και την τελευταία στιγμή και στους οποίους ήθελε να εμπνεύσει τη δύναμη του φεύγει κανείς όρθιος – όπως ακριβώς εκείνη επέλεξε να αναχωρήσει για το ταξίδι στην αιωνιότητα.

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...