Εικόνες χάους στις εφορίες

Εικόνες χάους στις εφορίες

Εικόνες… χάους επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις ΔΟΥ όλης της χώρας. Χιλιάδες φορολογούμενοι σπεύδουν στην Εφορία, κυρίως για να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο ο οποίος είναι απαραίτητος για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης ή για να «κλείσουν» τα ανενεργά βιβλία τους προκειμένου να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ.

Το αποτέλεσμα, όπως αναφέρει το Έθνος, είναι να δημιουργείται το αδιαχώρητο με τεράστιες ουρές και οι φορολογούμενοι να ταλαιπωρούνται με τις ώρες.

Ο συνωστισμός παρατηρείται κυρίως στο Τμήμα Μητρώου των ΔΟΥ, όπου οι φορολογούμενοι απευθύνονται για Την απόκτηση κλειδάριθμου, που είναι απαραίτητος για την ηλεκτρονική πρόσβαση στο Τaxisnet και την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Φέτος η υποβολή της δήλωσης γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ. Από την ηλεκτρονική υποβολή εξαιρούνται οι συνταξιούχοι, εκτός κι αν αποκτούν εισοδήματα από την άσκηση ατομικής επιχείρησης ή από ελευθέριο επάγγελμα.

Οι φορολογούμενοι που δεν ήταν πιστοποιημένοι στο Τaxisnet έλαβαν ταχυδρομικά τον κλειδάριθμο πρόσβασης. Πολλοί από όσους είχαν πιστοποιηθεί και υπέβαλαν εκ νέου αίτηση για την απόκτηση κλειδαρίθμου διαπίστωσαν ότι οι παλιοί κωδικοί που είχαν δεν ισχύουν.

Για να πάρουν τον νέο κλειδάριθμο θα πρέπει να επισκεφθούν το τμήμα Μητρώου οποιασδήποτε Εφορίας. Τις ημέρες αυτές η προσέλευση για παραλαβή κλειδαρίθμων είναι μαζική.

Η ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους που θέλουν να κλείσουν τα βιβλία τους είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς θα πρέπει να επισκεφθούν τουλάχιστον τρία τμήματα στην Εφορία πριν ολοκληρώσουν τη διαδικασία διακοπής εργασιών (Μητρώου, Εισοδήματος, Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων).

Η προθεσμία για την διακοπή εργασιών λήγει κανονικά στις 16 Ιουλίου, αλλά αναμένεται να παραταθεί μέχρι και τις 31 Ιουλίου, ημέρα που λήγει η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών δηλώσεων.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...