Εισαγγελική παρέμβαση μετά την καταγγελία για το βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου

Εισαγγελική παρέμβαση μετά την καταγγελία για το βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου
Εισαγγελική παρέμβαση μετά την καταγγελία για το βιασμό της Σοφίας ΜπεκατώρουΤη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε το απόγευμα του Σαββάτου η Εισαγγελία Αθηνών, στον απόηχο των αποκαλύψεων της ολυμπιονίκη και αθλήτριας της ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου, αναφορικά με το βιασμό που η ίδια κατήγγειλε ότι υπέστη πριν από χρόνια, από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας .

Νωρίτερα, τον άνθρωπο που την κακοποίησε σεξουαλικά πριν από χρόνια και ενώ ήταν ακόμη νεαρή αθλήτρια «έδειξε» η Σοφία Μπεκατώρου, αποκαλύπτοντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» πως πρόκειται για υψηλόβαθμο  στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η υπόθεση κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου έχει προκαλέσει ένα «κύμα» συμπαράστασης απέναντι στην αθλήτρια, με την πλειοψηφία του πολιτικού και αθλητικού κόσμου να στέκονται στο πλευρό της και να στηρίζουν την απόφασή της να μιλήσει για την επίθεση εναντίον της.

Έδωσε, παράλληλα, και κουράγιο σε άλλες αθλήτριες που αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να αποκαλύψουν ότι και αυτές είχαν πέσει θύματα κακοποίησης.

Την ίδια ώρα, υπήρξε και μια παραίτηση συμπαράστασης στη Σοφία Μπεκατώρου, με τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά να εκφράζει την οργή του για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το περιστατικό η ΕΙΟ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...