Εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου

Εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου
Την άρση της βουλευτικής του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζητούν οι εισαγγελικές αρχές με σημείο αιχμής την προτροπή προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού, να λιντσάρουν το δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα.

Οι επίμαχες δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 13 Σεπτεμβρίου 2013, και κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με κατοίκους της Χαλικιδικής, οι οποίοι έθεσαν το ζήτημα της εμφάνισης τιμών αρσενικού πάνω από τα επιτρεπτά όρια στις γεωτρήσεις Νεοχωρίου.

Η δικογραφία σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει φυλάκιση μέχρι τριών ετών για όποιον δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος. Ακολούθως, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας διαβίβασε αίτημα στη Βουλή, η οποία θα αποφασίσει αν θα αρθεί η ασυλία του Π. Καμμένου προκειμένου να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...