Εισαγωγικές εξετάσεις στην Α΄Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου (2020-2021).

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η επίσημη έναρξη διαδικασίας υποβολής δηλώσεων ενδιαφερομένων μαθητών/μαθητριών για τις εισαγωγικές εξετάσεις της Α’ τάξης Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μεσολογγίου για το σχολικό έτος 2020-2021.

Στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων).

Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β) Θεάτρου-Κινηματογράφου γ) Χορού.

Για την εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα) και εν προκειμένω στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου.

Σε περίπτωση που μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο (2) κατευθύνσεις ο γονέας-κηδεμόνας του υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.

Όσον αφορά στην κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής πρέπει να αποστείλουν Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό, στις οποίες θα βεβαιώνεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών Σχολείων

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου την αίτηση και τα ανωτέρω σχετικά συνημμένα συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Κατεβάστε από εδώ την αίτηση εγγραφής

Δείτε εδώ αναλυτικά το έγγραφο με τις οδηγίες

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι προβλέπεται μεταφορά μαθητών από όλη την Αιτωλοακαρνανία. Όσοι γονείς εκδήλωσαν ήδη ενδιαφέρον, οφείλουν να υποβάλλουν και αυτοί την παραπάνω αίτηση ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω.

Σε επόμενη φάση θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εξετάσεων στην ιστοσελίδα του σχολείου https://gym-kall-mesol-new.ait.sch.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα:

2631024683 & 6938542565

Ο Διευθυντής Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου

Ηλίας Υφαντής



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...