Εισβολή βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην ΕΣΗΕΑ σε συζήτηση για τις μειονότητες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ

Δεκάδες μέλη της Χρυσής Αυγής, μαζί με βουλευτές, εισέβαλαν αιφνιδιαστικά το μεσημέρι στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

Ανάμεσα τους, βρίσκονταν οι Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μπήκαν στο κτίριο μαζί με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, ανέβηκαν στον τρίτο όροφο όπου διεξάγεται συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών», και αφού φώναξαν υβριστικά συνθήματα, αποχώρησαν με στρατιωτικό παράγγελμα.

Οι διοργανωτές καταγγέλλουν πως είχαν ζητήσει αστυνομική προστασία, αλλά η έκκληση τους αγνοήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τα μέλη της Χρυσής Αυγής να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο προτού αποχωρήσουν.

ΣΥΡΙΖΑ: Έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο η Χρυσή Αυγή

Ανακοίνωση για την εισβολή της Χρυσής Αυγής στην ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει  ότι «η εγκληματική οργάνωση έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο», ενώ υπογραμμίζει ότι «οι προπηλακισμοί, τα υβριστικά συνθήματα και οι απειλές αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι οι συγκεκριμένοι εγκληματίες είναι γνήσιοι απόγονοι των ταγμάτων εφόδου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η εγκληματική οργάνωση έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Η σημερινή εισβολή των νεοναζί σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ, με επικεφαλής τους υπόδικους  βουλευτές Λαγό, Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση, οι προπηλακισμοί, τα υβριστικά συνθήματα και οι απειλές, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι  οι συγκεκριμένοι εγκληματίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά γνήσιοι απόγονοι των Ταγμάτων Εφόδου και των εγχώριων συνεργατών των ναζί.

Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό. Δημοκρατικό καθήκον κάθε πολίτη και κάθε πολιτικού κόμματος είναι η κοινωνική και πολιτική απομόνωση του εγκληματικού μορφώματος».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...