Εκλογή επικεφαλής από τη βάση τον Οκτώβριο πρότεινε η Φώφη Γεννηματά

Την εκλογή επικεφαλής από τη βάση για τον νέο ενιαίο φορέα της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες» τον Οκτώβριο του 2017 πρότεινε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε ομιλία της κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την Παρασκευή. Όπως ανέφερε, το συνέδριο αυτό θέτει τις σταθερές βάσεις για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου, ενιαίου φορέα, σημειώνοντας πως καταληκτική ημερομηνία για το ιδρυτικό αυτό συνέδριο είναι ο Δεκέμβριος του 2017.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στον νέο φορέα να τοποθετηθούν ως προς τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων αμέσως μετά το συνέδριο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε επίσης την άμεση συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας και πιστοποίησης διαδικασιών, η οποία θα αναλάβει την εποπτεία και θα εγγυηθεί την αξιοπιστία, τη διαφάνεια και το αδιάβλητο της πορείας  προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου «προοδευτικού» φορέα.

Ως επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτής επιτροπής πρότεινε τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος, όπως συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά, αποδέχθηκε την πρότασή της.

Η κ. Γεννηματά πρότεινε επίσης τη δημιουργία Μητρώου του νέου φορέα με βάση τους πολίτες που προσήλθαν στην ψηφοφορία και όλους όσους άλλους το επιθυμούν και εκλογή Συνέδρων με βάση το νέο Μητρώο με διαφανείς διαδικασίες.

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, είναι όμως κλειστή γι’ αυτούς που πήγαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει περάσει τον δικό του πολιτικό Ρουβίκωνα.

Σχολιάζοντας αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ότι η βία δεν προέρχεται μόνο από Αριστερά, αλλά και από τη Χρυσή Αυγή και την Ακροδεξιά. «Το ξεχάσαμε;», διερωτήθηκε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/290870-Ekloge-epikephales-apo-te-base-ton-Oktobrio-proteine-e-PHophe-Gennemata ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...