Εκλογικό αιφνιδιασμό τρέμει ο Μητσοτάκης

Εκλογικό αιφνιδιασμό τρέμει ο Μητσοτάκης

Κλειδί των εξελίξεων συντάξεις και Σκοπιανό – Στα ύψη η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ αιφνιδιασμό τρέμει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι’ αυτό ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους προκειμένου να συσπειρώσει τα στελέχη του κόμματος.

Η επίθεση που εξαπέλυσε χθες σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα με πρόσχημα τις προτάσεις Καμμένου για το Σκοπιανό αποκαλύπτουν τον πανικό του για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Στην Πειραιώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα ποσοστά που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία δεν έχουν καμία σχέση με τα αποτελέσματα των πληρωμένων δημοσκοπήσεων και ότι οι εκλογές θα κριθούν από τις συντάξεις και τις παροχές.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας διασφαλίσει την προστασία των συντάξεων σε συνδυασμό με το πακέτο κοινωνικών παροχών, οι εκλογές για τη ΝΔ είναι χαμένες από χέρι.

Στην Πειραιώς γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι τα δύο επίμαχα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Σκοπιανό και οι συντάξεις, μπορεί να οδηγήσουν ανά πάσα στιγμή σε πρόωρες εκλογές.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS η Διευθύντρια του ΔΝΤ δεν πρόκειται να θέσει βέτο για τις συντάξεις. Η κυρία Λαγκάρντ στο μόνο ζήτημα που διαφωνεί είναι στην αύξηση του κατώτερου μισθού.

Στην περίπτωση κατά την οποία κλειδώσει η προστασία των συντάξεων τότε η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το μεγάλο όπλο με το οποίο μπορεί να πάει σε εκλογές.

Κομβικής σημασίας για τις εξελίξεις θεωρείται και η συνεδρίαση της Βουλής των Σκοπίων την Τρίτη με αντικείμενο τη συνταγματική αναθεώρηση για να μπορέσει να προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην περίπτωση που ο Ζάεφ εξασφαλίσει πλειοψηφία οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και στην Ελλάδα. Με δεδομένη τη θέση του Πάνου Καμμένου στο επίμαχο αυτό ζήτημα δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να επιταχύνει τις εξελίξεις προσφεύγοντας στην λαϊκή ετυμηγορία.

Η μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης πολώνει το κλίμα και αυτό θα είναι θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει χαμηλή συσπείρωση σε αντίθεση με τη ΝΔ που έχει πιάσει ταβάνι. Οι όποιες πρωτοβουλίες βρίσκονται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί μέσα από σκληρή αντιπαράθεση και καθημερινές ασκήσεις εκλογικής ετοιμότητας να έχει τον μηχανισμό έτοιμο για το ενδεχόμενο εκλογών.

Ένας ακόμα ισχυρός παράγοντας που μπορεί να πυροδοτήσει εκλογές είναι οι υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος που ερευνά η Δικαιοσύνη και κυρίως το σκάνδαλο της NOVARTIS. Αν αποδειχθεί εμπλοκή κορυφαίων στελεχών της ΝΔ στο γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο τότε οι εκλογές είναι μονόδρομος.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/344504-Eklogiko-aiphnidiasmo-tremei-o-Metsotakes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...