Εκνευρισμός στη Βουλή για το υψηλό κόστος κλήσεων στον ΕΟΠΠΥ

Εκνευρισμός στη Βουλή για το υψηλό κόστος κλήσεων στον ΕΟΠΠΥ
Στόχο να πέσει κάτω από ένα ευρώ το κόστος κλήσης στους  πενταψήφιους αριθμούς μέσω των οποίων κλείνουν πλέον οι ασφαλισμένοι τα ραντεβού τους  με τους  γιατρούς του ΕΟΠΠΥ,  έθεσε  ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Σαλμάς σήμερα στη Βουλή μετά την θύελλα των αντιδράσεων για αυτή την επιβάρυνση που μέχρι πρότινος δεν ξεπερνούσε θυμίζουμε ότι δεν ξεπερνούσε το 0,03 του ευρώ. 
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών και με δεδομένο ότι αυτή η έκπτωση δεν θα σώσει τους σκληρά δοκιμαζόμενους συνταξιούχους, ο κ. Σαλμάς εμφανίστηκε και ο ίδιος  ενοχλημένος  από το υψηλό κόστος  των κλήσεων, έριξε εμμέσως την ευθύνη στον Ανδρέα Λοβέρδο μιλώντας για σύμβαση που βρήκε «έτοιμη» στο Υπουργείο  κι έκανε γνωστό ότι από την πλευρά του έδωσε  εντολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τις εμπλεκόμενες εταιρείες προκειμένου να μην επιμείνουν στην ανώτερη τιμή αλλά να κάνουν σκόντο προς τα κάτω. Προειδοποίησε μάλιστα  πώς αν ο ανταγωνισμός δεν λειτουργήσει σε διάστημα ενός μήνα τότε θα ακολουθήσει νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για πάροχο με μικρότερη τιμή αν και μέχρι τότε οι ασφαλισμένοι θα επιβαρύνονται αδρά. 

Ο ερωτών βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαρκόπουλος εκτίμησε ότι  το κόστος ανά κλήση μέσω των επίμαχων πενταψήφιων αριθμών κυμαίνεται από 4-7 ευρώ  χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα πολιτικά «μη ανεκτό». Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής  χαρακτήρισε απαράδεκτο να επιβαρύνεται ο συνταξιούχος με κόστος ροζ  τηλεφωνημάτων.

Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών με τον κ.  Σαλμά να  εξαπολύει επίθεση κατά ορισμένων συλλόγων  που βρήκαν πρόσχημα να κάνουν κινητοποιήσεις παρά τις  διαβεβαιώσεις του Υπουργείου για την καταβολή των χρεωστούμενων ενώ υπογράμμισε την παρέμβασή του να ζητήσει από τους βιομηχάνους να διευκολύνουν το σύστημα διανομής φαρμάκων κάνοντας  μεγαλύτερες πιστώσεις στους φαρμακοποιούς.   

ΥΓΕΙΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...