Εκοιμήθη εν κυρίω ο αντιπρόεδρος του εκκλ. συμβουλίου Ζήσιομος (Μάκης) Ροντίρης-Η εξόδιος ακολουθία στην Πλάτανο Ναυπακτίας

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΡΟΝΤΗΡΗΣ

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΖΗΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΡΟΝΤΗΡΗΣ

Με την κατ’ άνθρωπον θλίψη και συγκίνηση ανακοινώνεται εκ του ιερού μας ναού η εκδημία του Αντιπροέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ζησίμου (Μάκη) Ροντήρη το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2020.

Ο μακαριστός Ζήσιμος Ροντήρης γεννήθηκε στον Πλάτανο Ορεινής Ναυπακτίας Ν. Αιτωλοακαρνανίας το 1933. Υπηρέτησε ως υπάλληλος των Ελλ. Ταχυδρομίων. Δημιούργησε οικογένεια με την αγαπημένη του σύζυγο Ευανθία και απέκτησε τρεις θυγατέρες την Δήμητρα, την Γεωργία και την Σοφία καθώς και τρία εγγόνια την Αθηνά, την Ευανθία και τον Νικόλαο.

Το έτος 1973 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην πόλη του Ζωγράφου και ιδιαίτερα στην ενορία μας. Το 2002 διορίστηκε μετά από  πρόταση των ιερέων της ενορίας και απόφαση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου μέλος του Εκκλ. Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγ. Θεράποντος και λίγο αργότερα ανέλαβε τα καθήκοντα του Ταμία μέχρι το 2016 όταν και τοποθετήθηκε στην θέση του Αντιπροέδρου του Εκκλ. Συμβουλίου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διακονίας του (η οποία είναι τιμητική και άμισθη για τα μέλη των Εκκλ. Συμβουλίων) παρουσίασε αξιοθαύμαστη συνέπεια ευρισκόμενος καθημερινά στο ναό ενώ παράλληλα διακρίθηκε για το ήθος και την εντιμότητά του αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τους νεωτέρους. Συνέβαλε τα μέγιστα στην απόκτηση και ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 33α, στον ευπρεπισμό του ναού με την δημιουργία στηθαίου στον σολέα, διαμόρφωσης ξυλόγλυπτων προθέσεων και επενδύσεων του Ιερού Βήματος καθώς και στην προσθήκη των νέων Ιερών Προσκηνυταρίων  του Αγίου Θεράποντος και της Παναγίας της Παραμυθίας κ.ά.. Μεγάλη δε υπήρξε και η προσφορά του στην εκ βάθρων ανακαίνιση του ιερού παρεκκλησίου του Αγ. Ευσταθίου και την δημιουργία του εκκλησιαστικού μουσείου στον ίδιο χώρο της ενορίας του Αγίου Θεράποντος. Επίσης διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου επί σειρά ετών. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αρκετά ακόμη για την προσφορά του Ζήσιμου Ροντήρη τα οποία θα παραλείψουμε χάριν συντομίας.

Η ενορία του Αγίου Θεράποντος τίμησε τον Ζήσιμο Ροντήρη για την προσφορά του με την απονομή ειδικής αναμνηστικής πλακέτας στις 27 Ιανουαρίου 2019.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 στις 12.00μ.μ. στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου της ιδιαιτέρας πατρίδος του που τόσο πολύ αγαπούσε και διαβιούσε τους θερινούς μήνες κάθε χρόνου, στον Πλάτανο Ορεινής Ναυπακτίας. Από την ημέρα της κοιμήσεως του κατόπιν απόφασης του Εκκλ. Συμβουλίου και επί τριήμερο θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες του ναού μας, ενώ την 12 μεσημβρινή της Τρίτης 7 Ιουλίου θα κτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες του ιερού μας ναού. Στην εξόδιο ακολουθία θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος του Εκκλ. Συμβουλίου Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Χαράλαμπος Πανόπουλος και ο Υπεύθυνος Νεότητας Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Κατσίβελος.

Την Κυριακή 12 Ιουλίου ε.έ. στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη του.

Ζησίμου του αξιομακάριστου και αείμνηστου αδελφού και συνεργάτου

Αιωνία  η   Μνήμη !  !  !



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...