Εκπληκτική φωτογραφία του Βεζούβιου από τη NASA!

Εκπληκτική φωτογραφία του Βεζούβιου από τη NASA!
Η εκπληκτική φωτογραφία απεικονίζει το ηφαίστειο του Βεζούβιου και τον κόλπο της Νάπολης, όπως αποτυπώθηκε από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Η ΝASA δημοσιοποίησε αυτή την εικόνα δίνοντας μία νέα προοπτική σε ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια του κόσμου.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Πρωτοχρονιά από το Παρατηρητήριο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) και δείχνει πόσο κοντά βρίσκεται ο ”κοιμισμένος γίγαντας” στην πυκνοκατοικημένη πόλη της Νάπολης.

Βρίσκεται 9 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης και στέκεται εκεί χωρίς ποτέ να έχει σβήσει, αποτελώντας μία ζωντανή απειλή για τα περίπου 3 εκατομμύρια κατοίκους.

Η πρώτη έκρηξη του Βεζούβιου σύμφωνα με τους ιστορικούς, που κατάστρεψε ολοκληρωτικά και εξαφάνισε μέσα στις λάβες της τρεις μεγάλες πόλεις, την Πομπηία, το Ηράκλειο και τις Σταβίες, έγινε το 79 μ.Χ.

Άλλες μεγάλες εκρήξεις έγιναν το 1794, το 1872 και το 1906, που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και θανάτους πολλών ανθρώπων. Παρόλο τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοικοι και το ξέρουν, η περιοχή γύρω από το Βεζούβιο είναι πυκνά κατοικημένη, γιατί το ηφαιστειογενές έδαφος του βουνού είναι εξαιρετικά εύφορο.

Ο Βεζούβιος έχει περιφέρεια βάσης 45 χιλιόμετρα και η διάμετρος του κρατήρα του είναι 570 μέτρα περίπου. Το ύψος του μεταβάλλεται μετά από κάθε ισχυρή έκρηξη και είναι σήμερα 1.180 μέτρα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...