Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Στο τρέχον πρόγραμμα η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

«Οι Θεσμοί αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και αποφάσισαν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις»

Στο τρέχον πρόγραμμα, και όχι μετά το 2018, θα πρέπει να εκπληρωθεί η μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, σε ερώτηση για το πότε θα αποφασιστεί και θα υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση, η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε: «το συνταξιοδοτικό είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνεται στο τρέχον πρόγραμμα, άρα πρέπει να εκπληρωθεί στο τρέχον πρόγραμμα».

Παράλληλα, ο Γερμανός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία θα επιμείνει στις αξιώσεις της για πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ και μετά το 2018, ενώ εμμένει στη θέση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, σε ερώτηση για τη συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ, είπε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για μία συνηθισμένη ανταλλαγή απόψεων με την κυρία Λαγκάρντ και το περιεχόμενό της είναι εμπιστευτικό. Θα εκτιμηθεί η κατάσταση μετά το Eurogroup. Οι Θεσμοί αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και αποφάσισαν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/272073-Ekprosopos-Soimple-Sto-trechon-programma-e-metarrythmise-toy-syntaxiodotikoy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...