Εκρήξεις σε τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν: Το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ΗΠΑ

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που υποστηρίζουν ότι εικονίζει σκάφος του πολεμικού ναυτικού του Ιράν να προσεγγίζει ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που δέχτηκαν επίθεση στον Κόλπο του Ομάν την Πέμπτη και στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης να αφαιρούν μία μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και μία φωτογραφία η οποία σύμφωνα με τις ΗΠΑ απεικονίζει τη μαγνητική νάρκη στο πλοίο πριν από την απομάκρυνση της.

“Στις 4:10 το απόγευμα τοπική ώρα ένα περιπολικό πλοίο κλάσης Γκαστί του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης προσέγγισε το Kokuka Courageous και παρατηρήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε καθώς απομάκρυνε μία μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί”, ανέφερε ο πλοίαρχος του αμερικανικού ΠΝ Μπιλ Έρμπαν σε ανακοίνωση του την οποία διένειμε ηλεκτρονικά, προσθέτοντας “το βίντεο επισυνάπτεται”.

Πριν από τη δημοσιοποίηση του βίντεο ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είχε κατηγορήσει το Ιράν για την επίθεση στα δεξαμενόπλοια.

“Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά πως η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις στη θάλασσα του Ομάν”, ανέφερε ο Μάικ Πομπέο.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...