Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο
Το περιστατικό σημειώθηκε στη λεωφόρο Ηρακλείου.

Δύο μέλη Της Χρυσής Αυγής έπεσαν νεκρά μετά από πυροβολισμούς και ένα τρίτο είναι σοβαρά τραυματισμένο κι όλα αυτά μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Ηρακλείου 420 λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το περιστατικό συνέβη όταν μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες πέρασε μπροστά από το κτίριο και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο άνοιξε πυρ κατά των ατόμων που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της ΧΑ που όπως κάθε Παρασκευή γινόταν εκδήλωση της οργάνωσης και στην είσοδο βρίσκονταν 4-5 νεαροί για την υποδοχή αλλά και την περιφρούρηση του χώρου.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες που φορούσαν μαύρα κράνη συνολικά πυροβόλησαν περισσότερες από πέντε φορές με όπλο 9 χιλιοστών ή και mp5 ενώ γίνεται λόγος για χαριστικές βολές.

Η ταυτότητα των θυμάτων παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη. Το ένα παιδί πέθανε επί τόπου ενώ το δεύτερο κατέληξε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα αφού όπως είπαν και οι γιατροί τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά.

Από τους πυροβολισμούς υπάρχει και ένας 29χρονος σοβαρά τραυματίας στο θώρακα, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και έχει μπει στο χειρουργείο και ήδη του έχουν αφαιρέσει σφαίρα από τη σπλήνα. Η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη όπως επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες των αρχών που διεξαγάγουν έρευνες.

Χρυσή Αυγή: Δύο Έλληνες 20 και 23 χρονών νεκροί από πυροβολισμούς με καλάσνικοφ

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναφέρεται: «Δύο Έλληνες 20 και 23 χρονών έχουν πέσει νεκροί από εν ψυχρώ πυροβολισμούς στο Ν. Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Ηρακλείου. Ο ένας είναι βαριά τραυματισμένος και διακομίζεται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”.  Δράστες ήταν δυο επιβαίνοντες σε μηχανή, οι οποίοι κατέβηκαν και πυροβόλησαν εξ επαφής τους τρεις νέους».

Για στοχευμένο χτύπημα έκανε λόγο ο βουλευτής της ΧΑ, Νίκος Μίχος, έξω από το σημείο του εγκλήματος στο Νέο Ηράκλειο.

Ακόμη, ο Ηλίας Παναγιώταρος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 επανέλαβε ότι οι δύο νεκροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ υποστήριξε ότι τις Παρασκευές τα γραφεία του κόμματος στα Βόρεια Προάστια είναι ανοιχτά για το κοινό.

Είπε ακόμα τα συγκεκριμένα γραφεία έχουν δεχθεί και στο παρελθόν απειλές, και είχαν ζητήσει από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα την προστασία των αρχών.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις που χτυπήθηκαν ήταν περιφρούρηση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής  βρίσκονται τρεις κλούβες των ΜΑΤ με ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς νωρίτερα στο σημείο επικράτησε ένταση.

Δένδιας για διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο: Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων

Για την εν ψυχρώ δολοφονία δυο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, τοποθετήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία”.

Ο κ. Δένδιας είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις εξελίξεις.

Επίσημες δηλώσεις αποφεύγονται μέχρι στιγμής τόσο από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...