Εκτελείται στις 8 Ιουνίου ο θανατοποινίτης που αλληλογραφούσε με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο

Ποιος είναι ο Αντώνιος (Frank Atwood)

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου το πρωί, πρόκειται να εκτελεστεί ο ο 66χρονος Frank Atwood, που έχει βαπτιστεί ορθόδοξος και πήρε το όνομα Αντώνιος. Ο 66χρονος, ποτέ δεν ομολόγησε το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε και μέχρι σήμερα , λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του, δηλώνει αθώος.

Καταδικάστηκε σε θανατική ποινή για την απαγωγή και τον θάνατο μιας οκτάχρονης, της Vicki Lynne Hoskinson από το Tucson της Αριζόνα. Το κορίτσι είχε απαχθεί ενώ πήγαινε με το ποδήλατο του να ταχυδρομήσει μια κάρτα γενεθλίων τον Σεπτέμβριο του 1984 και τα υπολείμματα της σορού της, είχαν βρεθεί τυχαία, επτά μήνες μετά, 32 χιλιόμετρα μακριά απο το σημείο της απαγωγής της, σε μια έρημο. Εξαιτίας της κατάστασης της, δεν κατέστη δυνατόν να αποδειχθεί σεξουαλική κακοποίηση.

Για τον θάνατό της συνελήφθη ο Frank Atwood και με βάση μαρτυρίες και στοιχεία (που ο ίδιος καταγγέλλει ότι τα «φύτεψε» η αστυνομία), καταδικάστηκε τον Μάιο του 1987 με την εσχάτη των ποινών, όπως αυτή ισχύει στην συγκεκριμένη Πολιτεία των ΗΠΑ.

Έκτοτε ο 66χρονος θανατοποινίτης, περίμενε την εκτέλεση του, ενώ εξήντλησε όσα νομικά περιθώρια υπήρχαν ώστε να την ακυρώσει – καθυστερήσει. Στο πλευρό του στάθηκαν αρκετές οργανώσεις των ΗΠΑ, που μάχονται υπέρ της κατάργησης της θανατικής ποινής. Η τελευταία έγκληση που άσκησε για την αναβολή της εκτέλεσης, απορρίφθηκε στις 24 Μαΐου.

Η υπόθεση της δολοφονίας της Vicki Lynne Hoskinson είχε πάρει πολύ μεγάλη δημοσιότητα και μάλιστα αποτέλεσε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ «The FBI Files» από το Discovery Channel:

Ο Atwood, όσο ήταν φυλακισμένος παντρεύτηκε, έλαβε δυο πτυχία και έναν μεταπτυχιακό τίτλο, συνέγραψε έξι βιβλία εκ των οποίων τα πέντε έχουν εκδοθεί και βαπτίστηκε Ελληνορθόδοξος, έχοντας συνεχή επαφή με μοναχούς και εξέχοντες πνευματικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στενή σχέση απέκτησε με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεο με τον οποίον αλληλογραφούσε τακτικά, κάτι που πρόσφατα αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Ιερόθεος.

Το κανάλι της «Ορος Αλατόμητον» στο youtube ανήρτησε μεταφρασμένη στα Ελληνικά, την τελευταία δήλωση του Αντωνίου (Frank Atwood), λίγες μέρες πριν τον θάνατό του, στην οποία μνημονεύει και τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου, αλλά και όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές.

πηγή https://www.agriniopress.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...