Εκτόξευση του χρέους στο 200% του ΑΕΠ

Εκτόξευση του χρέους στο 200% του ΑΕΠ
Εκτόξευση του χρέους στο 200% του ΑΕΠ


08/04/2020 – 16:06

Στην εντατική όλοι οι νευραλγικοί τομείς της πραγματικής οικονομίας – Τα νέα δάνεια που μας φορτώνει η Μέρκελ για τον κορωνοϊό οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή

Με τα νέα δάνεια που μας φορτώνουν οι Γερμανοί για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών που προκαλεί στην οικονομία ο κορωνοϊός, το δημόσιο χρέος της χώρας μας θα εκτοξευτεί στο 200% του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Πρόκειται για μια θηλιά στον λαιμό του λαού με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε αποικία χρέους.

Η αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται επαναφέρει εφιαλτικές καταστάσεις από την αλήστου μνήμης εποχή των μνημονίων.

Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται η τρόικα για να επιβάλει μνημονιακές πολιτικές.

Γιατί, αν το δημόσιο χρέος εκτοξευτεί στο 200% του ΑΕΠ, τότε οι αγορές θα σταματήσουν να μας δανείζουν.

Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, αφού ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία βρίσκεται στα χέρια του υπερταμείου.

Αναγκαστικά η χώρα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει από μόνη της προγράμματα σκληρής λιτότητας με δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και ουσιαστική κατάργηση του λεγόμενου κοινωνικού κράτους.

Η άρνηση της Μέρκελ να δεχτεί την έκδοση ευρωομολόγου επιστρέφει την Ελλάδα δέκα χρόνια πίσω. Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία του κόσμου που έχει φτωχοποιηθεί από τα μνημόνια δεν έχει αντοχές για νέα προγράμματα η κατάσταση φαντάζει εφιαλτική και αδιέξοδη.

Η Ελλάδα εμφανίζεται αντιμέτωπη με ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στον κόσμο εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής του τουρισμού και της εστίασης στο Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται μπορεί να οδηγήσουν σε δραματική συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 35%, όπως εκτιμά ο ΟΟΣΑ.

Το ερώτημα είναι αν μπορεί το πολιτικό σύστημα, η οικονομία και η κοινωνία να αντέξει τους κλυδωνισμούς που θα προκαλέσει μια νέα κρίση χρέους σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση της οικονομίας.

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα είναι εφιαλτικά, γι΄ αυτό η μόνη σωτηρία αποτελεί το ευρωομόλογο και η λήψη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Τα δάνεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ακόμα και αν αυτά έχουν μηδενικό επιτόκιο εκτοξεύουν το δημόσιο χρέος και με μαθηματική ακρίβεια αποκλείουν τη χώρα μας από τις αγορές.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...