Εκτός ορίων το ΔΝΤ – Συζητά αφορολόγητο στις 4.000 ευρώ!

Οι Γερμανοί φέρονται να υποτάσσονται στις άκρως αντιευρωπαϊκές θέσεις ΔΝΤ για κουτσούρεμα του αφορολόγητου ορίου

Ο άξονας των δανειστών, απειλή για την ίδια την Ευρώπη! Μετά τις πρώτες αποκαλύψεις για συμφωνία Σόιμπλε και Τόμσεν, σε σκληρή γραμμή, απέναντι στην Αθήνα, τα μέτρα που φέρονται να απαιτούν οι δανειστές δείχνουν την υποταγή της ευρωπαϊκής ιδέας, στους διεθνείς τοκογλύφους, που θέλουν την εξαθλίωση και την απόλυτη οικονομική καταστροφή των Ελλήνων!

Οι αποκαλύψεις για τη συνάντηση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού γραφείου  του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την προηγούμενη Πέμπτη στο Βερολίνο, είναι συνταρακτικές!

Απαιτούν την άμεση νομοθέτηση σκληρών μέτρων, που απειλούν την ελληνική Οικονομία με ένα νέο κύκλο ύφεσης και οικονομικής αστάθειας! Ένα ακόμα χτύπημα, για να ακυρώσουν την αναπτυξιακή τροχιά των τελευταίων δύο ετών και να μας αναγκάσουν στην υπογραφή ενός τετάρτου μνημονίου!

Ακόμα και οι Γερμανοί, φέρονται να υποτάσσονται στις άκρως αντιευρωπαϊκές θέσεις ΔΝΤ για κουτσούρεμα του αφορολόγητου ορίου στις 4.000 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2018. Παράλληλα, οι δανειστές από την άλλη πλευρά του ατλαντικού, κάνουν πίσω στην Γερμανική απαίτηση για αστρονομικά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για δέκα χρόνια, και σε αυτή την κατεύθυνση οι δύο άνδρες φαίρονται να συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης του δημοσιονομικού «κόφτη» (2019 και μετά), αν οι στόχοι δεν επιτευχθούν!

Σύμφωνα με αποκαλύψεις της Real News, οι σκληροπυρηνικοί διαπραγματευτές των δανειστών, συμφώνησαν ότι η Αθήνα πρέπει να εντάξει στον «κόφτη» και τις κύριες συντάξεις και συγκεκριμένα την περικοπή/κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τις προσπάθειες των διαλλακτικών στους κόλπους των δανειστών να μην περιληφθεί η «προσωπική διαφορά» στον μελλοντικό «κόφτη», το ΔΝΤ πιέζει για το αντίθετο, καθώς αποτελεί πάγια θέση του ότι το ασφαλιστικό της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και το κονδύλι που δαπανάται από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις υφιστάμενες συντάξεις είναι ιδιαίτερα υψηλό, σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Μάλιστα, δεν αποκλείουν και την πρόταση για ενεργοποίηση, από τώρα, των μέτρων και ακύρωση τους, με τον «αντίστροφο κόφτη» αν επιτευχθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Το «καρότο», που βάζουν στο τραπέζι οι δανειστές, είναι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όχι με άμεση ενεργοποίησή τους, αλλά με αναλυτική περιγραφή τους και υλοποίηση μετά το τέλος του μνημονίου, από το 2018.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...