Ελάφρυνση χρέους, ζητάει ο Πολ Τόμσεν

Ακόμα και ο Πολ Τόμσεν, που πολλές φορές, έχει φορέσει τον μανδία του «κακού» της διαπραγμάτευσης, υποκλίνεται στην συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών και δείχνει προς τη μείωση του ελληνικού χρέους! Ώρα για την ελάφρυνση του χρέους και τις εγγυήσεις που θα δοθούν προς αυτή την κατεύθυνση, λέει ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, χαιρετίζοντας την συμφωνία.

Μετά την επίσημη τοποθέτηση του ΔΝΤ, οι δηλώσεις Τόμσεν κινήθηκαν στο ίδιο κλίμα, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι  θα χρειαστεί να δοθούν εγγυήσεις για το ότι υπάρχει κοινή αντίληψη του Ταμείου και των ευρωπαϊκών θεσμών για το είδος των μέτρων που χρειάζονται για την ελάφρυνση του χρέους.

Στο κομμάτι της συμφωνίας, είπε πως το πακέτο των μέτρων που συμφωνήθηκε, θα διευρύνει τη φορολογική βάση και θα μειώσει τα φορολογικά βάρη, ενώ την ίδια στιγμή θα εξορθολογήσει την ασφαλιστική δαπάνη, κατευθύνοντας πόρους στην στήριξη των ασθενέστερων. Ο κ. Τόμσεν είπε ότι «όλα αυτά αποσκοπούν στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/281951-Elaphrynse-chreoys-zetaei-o-Pol-Tomsen ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...