Ελαφονήσι: ‘Ενα από τα πιο όμορφα “μυστικά” της Ευρώπης σύμφωνα με το BBC

Ελαφονήσι: 'Ενα από τα πιο όμορφα
Οποιος δεν έχει βρεθεί εκεί, δυσκολεύεται να πιστέψει πως πρόκειται για κομμάτι ελληνικής γης.

Τα νερά με τα μαγικά χρώματα παραπέμπουν σε εξωτικό νησί. Κι όμως, πρόκειται για το Ελαφονήσι Χανίων. Μία παραλία στην οποία… υποκλίθηκε και το BBC, αφού την συμπεριέλαβε στα πιο όμορφα «μυστικά» της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, το βρετανικό δίκτυο αναζήτησε και εντόπισε τις πέντε πιο όμορφες παραλίες της «γηραιάς» ηπείρου που δεν είναι από τις πιο γνωστές.

Και το Ελαφονήσι είναι μία από αυτές. «Ασυνήθιστα ήσυχη, μη εμπορική, με ροζ άμμο και φωτεινό γαλάζιο νερό», αναφέρει το δημοσίευμα για την παραλία του νομού Χανίων.

“Wade through the translucent shallows to reach the tiny islet facing Elafonisi Beach, a nature reserve on the southeastern tip of Crete. It is unusually quiet and commerce-free, with pinkish sand and bright blue water (it takes either a bus or a car to get there). Chania, a charming village with a 15th-century Venetian harbour, is the site of the lovingly restored Casa Leone hotel” αναφέρει στο αφιέρωμα.

Οι άλλες παραλίες που διακρίνονται για την ομορφιά τους και το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές, σύμφωνα με το BBC, είναι: Η Κάλα Βαρκές στη Μαγιόρκα, με τη λευκή άμμο και πρόσβαση μόνο μέσω βάρκας ή από ένα βραχώδες μονοπάτι.

Η Μπιντερόσα, στη Σαρδηνία, με γαλαζοπράσινα νερά και λίγο κόσμο, καθώς εσκεμμένα περιορίζεται ο αριθμός των αυτοκινήτων που επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε αυτή καθημερινά, ενώ εναλλακτικά απαιτείται πεζοπορία 3 χιλιομέτρων.

Η Côte Sauvage στη Γαλλία, περιτριγυρισμένη από πλούσιο δάσος και φτάνι κανείς μόνο μέσα από κουραστικό περπάτημα στους αμμόλοφους.

Στις Εβρίδες νήσους στη Σκωτία, όπου πέρα από τα κρυστάλλινα νερά μπορεί να δει κανείς ελάφια αλλά και δελφίνια.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...