Ελεύθεροι o πλοίαρχος και o ναύτης της μοιραίας υδροφόρας

Έχει διαταθεί η συνέχιση της προκαταρκτικής έρευνας

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο πλοίαρχος και ο ναύτης που είχε βάρδια στο τιμόνι της μοιραίας υδροφόρας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά τη φονική σύγκρουση με αλιευτικό ανοιχτά της Σουβάλας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο ψαράδες.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν συνοδεία λιμενικών στα δικαστήρια Πειραιά με τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξης θαλάσσιας κυκλοφορίας και παράβασης του νόμου περί αποφυγής συγκρούσεων.

Μετά από πολύωρη αναμονή πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα, ο οποίος αργά το απόγευμα έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι, κρίνοντας σε πρώτη φάση πως δεν φέρουν ευθύνη για τη ναυτική τραγωδία.

Ωστόσο, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε τη συνέχιση της προανακριτικής διαδικασίας, ώστε να διακριβωθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο-υδροφόρα «Αίγινα» συγκρούστηκε στις 7:30 το πρωί της Τετάρτης με το ψαράδικο «Παναγιώτης» στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια ψαράδες, 62 και 74 ετών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/291712-Eleytheroi-o-ploiarchos-kai-o-naytes-tes-moiraias-ydrophoras ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...