Ελεύθερος ο Νίκος Ρωμανός

Αποφυλακίστηκε χθες από τις φυλακές Κορυδαλλού, έχοντας εκτίσει τις κατά συγχώνευση ποινές, που του επιβλήθηκαν.
Εκτός φυλακών βρίσκεται από σήμερα ο Νίκος Ρωμανός, καθώς χθες πέρασε τις πύλες εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού ύστερα από έξι χρόνια εγκλεισμού.


Ο Νίκος Ρωμανός μετά την τελευταία δικαστική πράξη, δηλαδή τη συγχώνευση των ποινών του, υπέγραψε πριν λίγες ημέρες το αποφυλακιστήριό του και αφέθηκε ελεύθερος έχοντας εκτίσει την ποινή που το επιδίκασε η Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο συνήγορός του, Θεόδωρος Μαντάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφυλάκιση του εντολέα του «με την οποία έκλεισε ένας κύκλος δικαστικής εμπλοκής έξι και πλέον ετών».
Ήταν η απόφαση του Αρείου Πάγου να επανεξεταστεί το ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που οδήγησαν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών να αποφασίσει στη χορήγησή της ελαφρυντικής περίστασης μειώνοντας την ποινή κάθειρξης που του είχε επιβληθεί από 18 σε 14 χρόνια για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Ακολούθησε η συγχώνευση της ποινής αυτής με εκείνης των 11 ετών, που του επιβλήθηκε αργότερα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Πρόκειται για την υπόθεση για την οποία ο Νίκος Ρωμανός και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του αθωώθηκαν για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο Άρειος Πάγος
«Ξερουμε πολλους κρατούμενους που τελειωνουν το λύκειο και μπαινουν πανεπιστήμιο; Πρόκειται για μια συνειδητή προσπαθεια με θετικό προσανατολισμό» ανέφερε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γρηγ. Πεπόνης προς τους δικαστές που θα έκριναν αν η υπόθεση θα επέστρεφε στο Εφετείο για την εξέταση του ελαφρυντικού και συνέχισε: «Ειναι αδιάφορη η κοσμοθεωρία του εγκληματολογικά και απο πλευράς αξιόποινου. Εγώ μπορω να πιστευω οτι ειμαι ο Βούδας, τί σημασία έχει;». Ο Γρ. Πεπόνης είχε εισηγηθεί να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και να επιστρέψει η δικογραφία στο Εφετείο για να αποφανθεί σχετικά. Όπως είχε γράψει νωρίτερα το News247, ο Νίκος Ρωμανός επρόκειτο να αποφυλακιστεί νωρίτερα. Ωστόσο, τα διαδικαστικά ζητήματα σε συνδυασμό με το κλείσιμο των δικαστηρίων λόγω των ευρωεκλογών δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τος διαδικασίες, παρά το γεγονός ότι με την αναγνώριση του ελαφρυντικού, είχε ολοκληρώσει την ποινή του ήδη από τις αρχές Ιούνιο.

πηγή:news247.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...