Ελληνικά πιάτα θα δοκιμάσει ο Μπιλ Κλίντον στη Νέα Υόρκη

Ελληνικά πιάτα θα δοκιμάσει ο Μπιλ Κλίντον στη Νέα Υόρκη
Με συνδαιτυμόνες, μεταξύ άλλων, τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και τον επικεφαλής της Coca Cola, Μουχτάρ Κεντ, οι οποίοι θα γευτούν πιάτα φτιαγμένα με ελληνικά προϊόντα, θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη, το εντυπωσιακό δείπνο επιχειρηματιών και πολιτικών, που διοργανώνει η πρωτοβουλία “Hellenic Initiative”.
Στη διάρκεια του δείπνου, στο οποίο θα παρακαθίσουν περίπου 500 προσκεκλημένοι, από την Ελλάδα, την ελληνική διασπορά και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ο ομογενής πολιτικός Τζορτζ Στεφανόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Υόρκης, Τζον Κατσιματίδης- η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα “μυήσει” τους συνδαιτυμόνες στα γευστικά μυστικά της ελληνικής κουζίνας, σερβίροντας εδέσματα φτιαγμένα από ελληνικές πρώτες ύλες.

Στην πραγματοποίηση του δείπνου αναφέρθηκε σήμερα ο -προσκεκλημένος σε αυτό- πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς, με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου για το εξαγωγικό συνέδριο “Export Summit II”, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από 25-27 Σεπτεμβρίου.

Το δείπνο αποτελεί ουσιαστικά την εναρκτήρια δεξίωση τής “Hellenic Initiative”, με τίτλο “Investing in the Future of Greece- Featuring President Bill Clinton” και φιλοδοξεί -μεταξύ άλλων- να τονώσει τις ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών, μέσω της γαστρονομίας.

Στη διάρκεια της δεξίωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του χώρου εκδηλώσεων “583 Park Avenue”, θα τιμηθούν -για τις υπηρεσίες τους προς τον ελληνικό λαό- ο Ανδρέας Δρακόπουλος (‘Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος), ο Μουχτάρ Κεντ και ο ‘Αντριου Λιβέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “Τhe Dow Chemical Company”.

Όπως διευκρινίζεται στην ιστοσελίδα της “Hellenic Initiative” (σ.σ. η οποία ιδρύθηκε το 2012 από μέλη της ελληνικής διασποράς, με στόχο την υποβοήθηση της ανάκαμψης της Ελλάδας), όλα τα έσοδα της δεξίωσης θα διατεθούν για τη στήριξη προγραμμάτων ανάκαμψης και εκσυγχρονισμού στην Ελλάδα.

“Θα μεταβώ στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθώ με την κυρία Μπαρμπαρίγου με αντικείμενο αυτή την εκδήλωση, στην οποία θα προεδρεύει ο Μπιλ Κλίντον. Ο ΣΕΒΕ θα υποστηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, που έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία αυξάνεται η αναγνωρισιμότητα των ελληνικών τροφίμων στο εξωτερικό”, σημείωσε ο κ. Λακασάς, αναφέροντας ενδεικτικά την καλή πορεία του ελληνικού γιαουρτιού στην αγορά των ΗΠΑ, η οποία τώρα “ζητά” και τα βιολογικά προϊόντα της συνεταιριστικής βολιώτικης βιομηχανίας ΕΒΟΛ, καθώς και τις εξαγωγές της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ-ΚΡΙ στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον κ. Λακασά, την 1η Οκτωβρίου θα διοργανωθεί, από τον ΣΕΒΕ, εκδήλωση ενημέρωσης για τη διοργάνωση -σε συνεργασία με τον εκθεσιακό οργανισμό του Ντίσελντορφ, “Messe Dusseldorf”- της 1ης έκθεσης τροφίμων “Mediterranean Food” από 21-25 Σεπτεμβρίου 2014, στην οποία ο Σύνδεσμος θα υποστηρίξει τις ελληνικές συμμετοχές._ethnos

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...