ΕΛ.ΑΣ: Το τμήμα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας

Η ΚΕΡΑΙΑ σ΄ αυτό το επεισόδιο, το 11ο του δεύτερου κύκλου, καταπιάνεται με “Το έγκλημα στις μέρες μας”.

Η μακροχρόνια οικονομική κρίση και στην συνέχεια αυτής, η παρουσία ενός θανατηφόρου ιού, λες και άλλαξε το σύμπαν και σε αυτόν τον τομέα. Ξέβρασε αγριάδα και φανέρωσε στον καθένα το πιο σκληρό κομμάτι του εαυτού του.

Η Ρέα Βιτάλη με βασικές συνομιλήτριες την κλινική ψυχολόγο και συγγραφέα Φωτεινή Τσαλίκογλου αλλά και την καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστίνα Ζαραφωνίτου, ανοίγει- όπως συνηθίζει- το θέμα, μεταφέροντας έναν πλουραλισμό πληροφοριών.

Επισκέπτεται την Αστυνομική Ακαδημία και καταρρίπτοντας την “μανιέρα” του παλαιού τύπου αστυνόμου, συνομιλεί με φοιτητές της σχολής αξιωματικών που η βαθμολογία τους θα μπορούσε να τους ανοίξει τον δρόμο π.χ της Ιατρικής και της Νομικής αλλά ωστόσο αυτοί, είναι αποφασισμένοι να σταθούν στον πλευρό του συνάνθρωπου και ενάντια στο έγκλημα.

Η Ρέα Βιτάλη, συνομιλεί με αξιωματικούς και αστυνόμους της ομάδας ΔΙΑΣ και συναντάτε στον Πειραιά με την υπαστυνόμο που μας ενημερώνει για τη νεοσύστατη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία.

Επισκέπτεται την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο κεντρικό κτίριο της ΓΑΔΑ, δεδομένου ότι το έγκλημα στις μέρες μας έχει και αυτή την παράμετρο.

Στο τέλος όλης αυτής της ενημερωτικής “βόλτας” καταλήγει στο γραφείο του Υπουργού Προστασίας Του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου όπου συνομιλώντας μαζί του, πληροφορεί το τηλεοπτικό κοινό για όλες τις ενθαρρυντικές προσπάθειες που γίνονται αλλά και για όλες τις παθογένειες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...