Ελ. Κουντουρά: Η Ελλάδα παράδειγμα επιτυχίας στον Τουρισμό

Άξια μελέτης η επιτυχία της Ελλάδας, παραδέχτηκαν ηγέτες του Τουρισμού

 

  Οι ηγέτες του παγκόσμιου Τουρισμού, έμαθαν τα μυστικά επιτυχίας, του ελληνικού Τουρισμού το «δύσκολο» 2015 , που τους παρουσίασε η υπουργός  Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.  Στην ομιλία της στην Παγκόσμια Σύνοδο «International Destination Management Crisis Summit», που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή των πρωταγωνιστών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς,  στο Λονδίνο, ο κόσμος του Τουρισμού,  έμαθε από το  επιτυχημένο παράδειγμα της διαχείρισης  κρίσης για τον προορισμό «Ελλάδα» το  2015, χρονιά κατά την οποία ο ελληνικός τουρισμός βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον λόγω των συνεχών πολιτικοοικονομικών δυσκολιών και των  πληγμάτων στην διεθνή εικόνα της χώρας.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στο πλαίσιο των άμεσων και στοχευμένων ενεργειών που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν σε πολιτικό, επιχειρησιακό και επικοινωνιακό επίπεδο για την θωράκιση του ελληνικού τουρισμού, την προστασία και την τόνωση της διεθνούς τουριστικής εικόνας της Ελλάδας και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. 

Η  κα Κουντουρά με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα συμμετείχαν επίσης στην Σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης WTM 2016   που διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και παρακολούθησαν τις εργασίες με θέμα «Τουρισμός και Ασφάλεια». Κεντρικός ομιλητής  ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Taleb Rifai που ανακοίνωσε σειρά δράσεων που θα αναλάβει ο Οργανισμός προκειμένου να στηρίξει την εκπαίδευση των εργαζόμενων στον τουρισμό και να ευαισθητοποιήσει τον παγκόσμιο τουριστικό κλάδο σε θέματα ασφάλειας. 

Την επιτυχημένη διαχείριση της κυβέρνησης που ανέτρεψε το αρνητικό κλίμα και ο τουρισμός ξεπέρασε κάθε δυσκολία  καταγράφοντας  ιστορικές επιδόσεις το προηγούμενο έτος ανέφερε και σε  προηγούμενες δημόσιες τοποθετήσεις του ο Γενικός Γραμματέας  του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα περίπτωση άξιας μελέτης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...