Εμβολιασμός: Ακυρώνονται τα ραντεβού όσων νόσησαν (Video)

Tα ραντεβού για εμβολισμό όσων νόσησαν από κορωνοϊό θα ακυρωθούν και θα μεταφερθούν από 6-12 μήνες μετά την πρώτη ημέρα που διαπιστώθηκε πως έχουν κορωνοϊό.

Αυτή είναι η απόφαση των επιστημόνων σχετικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού που νόσησε από τον κορωνοϊό, ασχέτως αν έχουν κλείσει ραντεβού ή όχι.

Για αυτούς που έκλεισαν, πρώτα, θα τους σταλεί sms από την ειδικά πλατφόρμα που θα ακυρώνει το προγραμματισμένο τους ραντεβού και θα υπάρξει νέο μετά την πάροδο το λιγότερο ενός εξαμήνου. Είτε θα σταλεί αυτόματα, είτε ο κάθε πολίτης που νόσησε θα μπει να το κλείσει ο ίδιος.

Το ίδιο διάστημα, 6-12 μηνών, θα ισχύσει και για αυτούς που δεν έχουν κλείσει ραντεβού ως τώρα, πάντα με έναρξη την ημερομηνία που διαπιστώθηκε πως κόλλησαν τον ιό. Ακόμα κι αν κάποιος έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, πάλι θα ισχύσει η ίδια συνθήκη, εφόσον θελήσει να κάνει και δεύτερη δόση.

Όσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα των 30-34, η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλα τα εμβόλια στις αρχές Ιουνίου κι ανάλογα με τα ραντεβού που θα κλείσει η ομάδα 35-39, για τους οποίους θα ανοίξει αύριο (26/5).

Θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 18-29, που ίσως χωριστεί σε δύο υποομάδες, με την πρόβλεψη να μιλάει για τα μέσα-τέλη Ιουνίου.

ant1.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...