Ενημέρωση από το Δήμο Ναυπακτίας: Ομόφωνα ακατάλληλο έκρινε το ΣΥΠΟΘΑ το αγροτεμάχιο για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Ομόφωνα ακατάλληλο έκρινε το ΣΥΠΟΘΑ το αγροτεμάχιο για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) (υπηρεσιακό όργανο που εξετάζει τεχνικής φύσεως παραμέτρους) έκρινε κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του (Νο1/2020) ομόφωνα ακατάλληλο το αγροτεμάχιο στη θέση «Ξυνοροδιά», με την αιτιολογία ότι βρίσκεται σε ζώνη υψηλής παραγωγικότητας και ζώνη δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Δήμος Ναυπακτίας εκπροσωπήθηκε από την Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίου Πόλεως, η οποία βρισκόταν σε άμεση συνεννόηση με τον Δήμαρχο κ.Βασίλη Γκίζα, εκφράζοντας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, πλήρως τις θέσεις του Δήμου για το θέμα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα μέλη του Συμβουλίου προβληματίστηκαν έντονα διατυπώνοντας την απορία τους γιατί επελέγη το εν λόγω αγροτεμάχιο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον αστικό ιστό, ενώ ταυτόχρονα είναι και εκτός σχεδίου πόλεως, αλλά και δε διαθέτει ικανοποιητική πρόσβαση και δίκτυα (αποχέτευση, κτλ).  Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα συγκεκριμένα σημαντικά προβλήματα ήταν γνωστά εξ αρχής και έπρεπε να έχουν ληφθεί υπ’ όψιν πριν από την αγορά του ακινήτου από τον Δήμο. 

Η δημοτική αρχή, έχοντας πλήρη επίγνωση του θέματος και των δυσκολιών που υπάρχουν, εργάζεται, από την πρώτη στιγμή, με υπευθυνότητα και, διατηρώντας χαμηλούς τόνους, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια που συνοδεύουν τη διαδικασία σε κάθε στάδιό της. Ήδη, και πριν η υπόθεση φτάσει στο ΣΥΠΟΘΑ, σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία έχει και την ευθύνη του συντονισμού της υπόθεσης, κατέστη εφικτό η αρμόδια υπηρεσία της να γνωμοδοτήσει θετικά παρά τα προβλήματα.  Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, εξαντλώντας κάθε περιθώριο για τη θετική έκβαση του θέματος, και στο αρμόδιο υπουργείο, όπου θα παραπεμφθεί ο φάκελος για την τελική κρίση.

Η κρισιμότητα του ζητήματος σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί, για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Ναυπακτίας, πεδίο στείρας αντιπαράθεσης, με «θεατές» μάλιστα εκατοντάδες παιδιά και γονείς. Φυσικά οι ευθύνες  υπάρχουν και αυτές είναι εξαιρετικά σοβαρές για όσους αβασάνιστα επέλεξαν το συγκεκριμένο ακίνητο για την ανέγερση του σχολείου χωρίς να εξετάσουν βασικότατες προϋποθέσεις. 

Η παρούσα φάση όμως δεν ενδείκνυται για καταλογισμό ευθυνών. Αυτό που προέχει είναι να ενταθούν οι προσπάθειες και σε κάθε περίπτωση να δρομολογηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις προς όφελος της σχολικής κοινότητας.

Δελτίο Τύπου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...