Ο Δήμος Δωρίδος ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη αυτοψία από το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, στις ιδιοκτησίες που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου 2021 στις Κοινότητες Ελαίας, Καλλιθέας, Τολοφώνος και Ερατεινής της Δ.Ε.Τολοφώνος, ενώ θα οριστεί ημερομηνία για νέα αυτοψία ή επανέλεγχο που θα γνωστοποιηθεί απευθείας στους ιδιοκτήτες, των οποίων τα στοιχεία είναι ήδη γνωστά.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα  υποβολής τυχόν νέων αιτημάτων από πληγέντες  των ανωτέρω Κοινοτήτων, για τον προγραμματισμό αυτοψίας και για το σκοπό αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, ΑΦΜ, τηλέφωνο, περιγραφή κτίσματος)  στις υπηρεσίες του Δήμου Δωρίδος (τηλ. 2634350015 & 2266022147), προκειμένου να αποσταλούν στο Υπουργείο Υποδομών.

Οι πληγέντες πολίτες έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται τηλεφωνικά για την παροχή πληροφοριών και στο τηλ. 2106509300 του Υπουργείου Υποδομών.

Επιπρόσθετα γνωστοποιούμε τα κάτωθι ΦΕΚ και αποφάσεις που εκδόθηκαν και αφορούν σε έκτακτα μέτρα και διαδικασίες για τη στήριξη των πληγέντων από την πυρκαγιά, τα οποία έχουν  αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Δωρίδος (www.dorida.gr):

Α. ΦΕΚ.143/τ.Α’/13-8-2021 (Λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την κρατική αρωγή «arogi.gov.gr» (πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, αποζημίωση οικοσκευής, ζημιές αγροτικών εκμεταλλεύσεων κλπ).

Β. ΦΕΚ.3854/τ.Β’/18-8-2021 (Διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ως πρώτη αρωγή , έναντι στεγαστικής συνδρομής).

Γ. ΦΕΚ.3870/τ.Β’/19-8-2021 (Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα Οφειλών των Κοινοτήτων Ελαίας, Καλλιθέας, Ερατεινής, Τολοφώνος, Πανόρμου, Μακρινής της Δ.Ε.Τολοφώνος και των Κοινοτήτων Σώταινας και Αμυγδαλιάς της Δ.Ε.Λιδωρικίου)

Δ.ΦΕΚ.3898/τ.Β/20-8-2021 (Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση σε κτίρια από τις πυρκαγιές)

Ε. Δ.15/Δ’/61965/24-8-2021 Υπ.Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα «Οριοθέτηση πληγεισών από φυσική καταστροφή περιοχών» – διευκολύνσεις σε ότι αφορά την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς τον e-ΕΦΚΑ και κάθε άλλο ασφαλιστικό οργανισμό.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...