« Ενημερωτική συνάντηση στην Φωκίδα για θέματα Υγείας και Πρόνοιας»

« Ενημερωτική συνάντηση στην Φωκίδα για θέματα Υγείας και Πρόνοιας»

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, με παρόντες:  την Αναπληρώτρια  Υπουργό Υγείας  κα. Γκάγκα, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Μιχαηλίδου, την κα. Γιάννα Χορμόβα Υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α, τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ.Δελμούζο, τον Θεματικό  Αντιπεριφερειάρχη για θέματα κοινωνικών υποθέσεων κ. Περγαντά, τον Δήμαρχο Δελφών κ. Ταγκαλή, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Άμφισσας κ. Τριανταφύλλου και  εκπροσώπους  φορέων και συλλόγων.

Κατά την συνάντηση παρουσιάστηκαν και τέθηκαν τα  θέματα λειτουργίας του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας της περιοχής, η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, των δομών ΑμεΑ της περιοχής, της Εστίας Άγιος Νικόλαος στο Γαλαξίδι, καθώς και η λειτουργία του Γραμματικοπούλειου – Μπάλειου – Τρίγκειου Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων. Έγινε παρουσίαση των κυβερνητικών θέσεων για την αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως και των μονάδων που σχετίζονται με αυτές. 

Από την μεριά της Περιφέρειας παρουσιάστηκαν, τόσο από τον κ. Δελμούζο όσο και από τον κ. Περγαντά, με λεπτομέρεια οι δράσεις και οι χρηματοδοτήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί προς την 5η ΥΠΕ, όπως και τα κίνητρα για τους γιατρούς που θα έρθουν να εργαστούν στην περιοχή της Φωκίδας. Έγινε αναφορά για τις δράσεις που μπορούν να γίνουν σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς: Υπουργείο, Περιφέρεια και Δήμο, για τον εκσυγχρονισμό όλων των μονάδων πρόνοιας, καθώς οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Με το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας δήλωσε: “Είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό όλων τον δομών υγείας που υπάρχουν στην Περιφερειακή μας Ενότητα, χρηματοδοτώντας δράσεις που στηρίζουν και αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες μας.”



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...