Εντάχθηκε στο «Φιλόδημος ΙΙ» το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Δωρίδος

Εντάχθηκε στο «Φιλόδημος ΙΙ» το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Δωρίδος

Γ. Καπεντζώνης: «Έργο ασφάλειας και υγιεινής για τα ίδια τα ζώα αλλά και τους ανθρώπους»

Υπεγράφη την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, από την Υπηρεσιακή Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Γεωργία Βαλατσού η ένταξη στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του έργου του Δήμου Δωρίδος με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Πιο συγκεκριμένα, και μετά από πρόταση του Δήμου, το Υπουργείο ενέκρινε την ένταξη του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 430.332,00 ευρώ, χρηματοδοτώντας το με το ποσό των 372.000,00 ευρώ, ενώ τα 58.332,00 ευρώ θα προέλθουν από ίδιους πόρους.

Με την κατασκευή του καταφυγίου και τη διαμόρφωση των κατάλληλων εγκαταστάσεων θα εξασφαλιστεί η προσωρινή παραμονή και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων,  σε ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους. Επίσης, μέσω της οργανωμένης λειτουργίας της δομής,θα αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα προβλήματα υγείας των αδέσποτων, θα εξασφαλιστεί η φιλοξενία τους για όσο καιρό χρειαστεί σε χώρο προστασίας, ενώ τέλος θα διαμορφωθούν οι συνθήκες προκειμένου να προχωρήσει και η διαδικασία υιοθέτησής τους από φιλόζωους που το επιθυμούν.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γιώργος Καπεντζώνης, σε δήλωσή του για την εξέλιξη σημείωσε: «Ο Δήμος μας, μέσω της κατασκευής του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων, έρχεται να ενισχύσει το σημερινό πρόγραμμα διαχείρισής τους, που διεκπεραιώνεται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα από την ορισμένη για το σκοπό αυτό Εντεταλμένη Σύμβουλο, κα Ελένη Παπαγεωργίου. Η ακόμα καλύτερη οργάνωση του τομέα θα μας οδηγήσει στο να έχουμε τον πλήρη έλεγχο στο πολύ ευαίσθητο αυτό θέμα, απαντώντας με πράξεις σε ένα σημαντικό αίτημα της κοινωνίας. Ευχαριστώ  τα στελέχη και τους συνεργάτες του Δήμου που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...