Εντολή για προσωρινή λύση πρόσβασης στο Ριγάνι Αιτωλοακαρνανίας

Εντολή για προσωρινή λύση πρόσβασης στο Ριγάνι Αιτωλοακαρνανίας

Άμεση εξεύρεση προσωρινής λύσης αναζητούν, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) για την περιοχή Ριγάνι του Δήμου Ναυπακτίας στην Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια αυτοψίας που έγινε στο σημείο όπου έχει σημειωθεί το έντονο κατολισθητικό φαινόμενο, αλλά και σε σύσκεψη που ακολούθησε, συζητήθηκε το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών στην επαρχιακή οδό Πιτσινέικα – Ριγάνι Ναυπακτίας, αποκλείοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στο χωριό αλλά και στον οικισμό Καστράκι και η οποία πλέον είναι εφικτή μόνο από παράπλευρη αγροτική οδό.

«Η μακρόπνοη λύση δεν μπορεί να δοθεί σήμερα γιατί είναι μεγάλη και πρωτοφανής η κατολίσθηση. Θα πρέπει να λάβουμε πρώτα την οριστική μελέτη από το Ι.Γ.Μ.Ε. και στη συνέχεια να αποφασίσουμε για το τι θα πράξουμε» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας, ζητώντας από τις τεχνικές υπηρεσίες και τον εκπρόσωπο του Ινστιτούτου, μέχρι την Παρασκευή να έχει αξιολογηθεί και δρομολογηθεί μία προσωρινή λύση.

«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε στους κατοίκους, που εδώ και τέσσερις περίπου μήνες έχουν περάσει τα πάνδεινα, έστω μέχρι το Πάσχα, τη δυνατότητα να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο χωριό τους. Αυτό θα πρέπει να γίνει με τα λιγότερα δυνατά ρίσκα κυρίως για την ασφάλεια των πολιτών» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τους υπεύθυνους του ΙΓΜΕ και των τεχνικών υπηρεσιών, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος καθώς και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...