Εντολή της ρωσικής κυβέρνησης να απελευθερωθούν οι 100 φυλακισμένες φάλαινες (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντολή της ρωσικής κυβέρνησης να απελευθερωθούν οι 100 φυλακισμένες φάλαινες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ρωσική κυβέρνηση έδωσε εντολή να απελευθερωθούν οι περίπου 100 όρκες και φάλαινες μπελούγκα που εντοπίστηκαν σε μια «πλωτή φυλακή» σε κέντρο «διάσωσης» στην περιοχή Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής, γεγονός που προκάλεσε την οργή του προέδρου Πούτιν, της κοινής γνώμης και διεθνών αστέρων του κινηματογράφου.

Ο Ρώσος υπουργός Φυσικών Πόρων Ντμίτρι Κομπίλκιν δήλωσε  ότι «οι όρκες και οι φάλαινες μπελούγκα που κρατούνται σε κέντρο διάσωσης στο Πριμόριε πρέπει να απελευθερωθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε καμία να μην χαθεί καμία».

«Έχει περάσει πολύς χρόνος, έχουν προσαρμοσθεί, ενώ η περίοδος αυτή την στιγμή δεν είναι εύκολη. Αν ήταν καλοκαιρινή περίοδος, θα ήταν κατανοητό, αλλά τώρα είναι περίοδος κρύου», επεσήμανε ο Κομπίλκιν προσθέτοντας ότι «αν τα μετακινήσουμε αυτά τα θηλαστικά μπορεί να πάθουν πνευμονία και είναι προβληματική η μετακίνηση τους».

Εντολή της ρωσικής κυβέρνησης να απελευθερωθούν οι 100 φυλακισμένες

Ο Κομπίλκιν δήλωσε ότι και το υπουργείο Φυσικών Πόρων και ο οργανισμός Αλιείας Rosribolovstvo έχουν ενιαία άποψη που λέει ότι «αυτή την στιγμή οι επιστήμονες πρέπει να μας δώσουν τον ”οδικό χάρτη”» για την απελευθέρωση τους, επισημαίνοντας ότι και οι δύο ήσαν έτοιμοι να απελευθερώσουν νωρίτερα τα θαλάσσια θηλαστικά «αλλά δυστυχώς, διενεργούντο έρευνες από τις ανακριτικές αρχές και τα θηλαστικά αυτά ήταν οι έμπρακτές αποδείξεις, όταν ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις».

 

«Σήμερα δεν βλέπουμε άλλο ”οδικό χάρτη”. Όσο πιο γρήγορα τις απελευθερώσουν τόσο καλύτερα. Πρέπει τώρα να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των επιστημόνων. Τα θαλάσσια αυτά θηλαστικά βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε συνθήκες αιχμαλωσίας, δεν πρέπει να αφεθούν έτσι απλά ελεύθερα, καθώς υπάρχουν και μικρά τα οποία πλέον δεν τρέφονται με το γάλα της μητέρας τους, αλλά με ψάρια. Ενδεχομένως να το κάνουμε αυτό τμηματικά (να αφεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον), αλλά εξασφαλίζοντας την επιβίωση τους» δήλωσε ο Κομπίλιν επισημαίνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ακριβές χρονικό πλαίσιο για την επίλυση του ζητήματος αυτού.

Ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν μεταξύ των 800.000 ανθρώπων που υπέγραψαν την έκκληση της Org.com για την απελευθέρωση των φαλαινών, από την «φυλακή των κητών» όπως χαρακτήρισαν οι οικολόγοι το κέντρο διάσωσης που βρίσκεται στον κόλπο Σρέντναγια κοντά στην πόλη Ναχότκα. Η διάσημη επίσης ηθοποιός και ακτιβίστρια για την προστασία των ζώων Πάμελα Άντερσον είχε στείλει επιστολή προς τον πρόεδρο Πούτιν ζητώντας του να μεριμνήσει για την απελευθέρωση των φαλαινών και ορκών.

Η Διεύθυνση μεθορίου της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας), που είναι αρμόδια για την περιοχή Πριμόριε, παρέπεμψε για διοικητικές ευθύνες μια σειρά οργανισμούς της περιοχής, καθιστώντας τους υπευθύνους για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των θαλάσσιων θηλαστικών στην περιοχή Πριμόριε.

Οι εισαγγελικές αρχές που είναι αρμόδιες για την προστασία της φύσης επιβεβαίωσαν σήμερα ότι χάθηκε από το κέντρο διάσωσης θαλασσίων θηλαστικών μια όρκα, όπως και ότι αυτή στη στιγμή στο κέντρο αυτό βρίσκονται 10 όρκες και όχι 11 και 87 φάλαινες μπελούγκα. 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/355642-Entole-tes-rosikes-kyberneses-na-apeleytherothoyn-oi-100-phylakismenes-phalaines-BINTEO ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...