Εντουάρντ Φιλίπ: Ο Μακρόν έκοψε τον γόρδιο δεσμό του γαλλικού κομματικού συστήματος

 «Ο πρόεδρος Μακρόν, έκοψε τον «γόρδιο δεσμό» του γαλλικού κομματικού συστήματος που είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο και ήταν αδύνατο να ξεμπλεχτεί» δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ. Με αυτήν την εικόνα για την κατάσταση των κομμάτων, ο Εντουάρτ Φιλίπ, δικαιολογεί την στρατηγική Μακρόν για μια πολιτική υπεράνω των κομμάτων, έστω και εάν τούτο προϋποθέτει τη διάλυσή τους και την αναδιοργάνωση του πολιτικού τοπίου.

«Τα δύο κόμματα που διαχειρίζονταν εναλλάξ τη Γαλλία, αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο. Η δυσαρέσκεια των Γάλλων απέναντί τους είναι ιδιαίτερα σημαντική (…) δεν είναι τα κόμματα που είναι νεκρά, αλλά οι συνήθειές τους, οι πρακτικές τους που είναι ξεπερασμένες και έχουν οδηγήσει σε καθίζηση και απολίθωση. Λέω στους Γάλλους, μην φοβάστε, έχουμε την ευκαιρία να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο (…) θα πρέπει να αδράξουμε αυτήν την στιγμή και αυτήν την ελπίδα» υπογραμμίζει.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας αποχαιρέτησε χθες τους συμπολίτες του στη Χάβρη όπου διατέλεσε Δήμαρχος από το 2010. Με την παραίτησή του ευθυγραμμίζεται με τη θέληση του προέδρου κατά της πολυθεσίας. Παράλληλα, για το ερχόμενο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης ετοιμάζει μια μέθοδο εργασίας, την οποία θα παρουσιάσει στα μέλη της κυβέρνησής του. Βασικοί άξονες: συλλογικότητα, αποτελεσματικότητα, εμπιστευτικότητα και υποδειγματικότητα. Σχετικά με την εμπιστευτικότητα των μελών της κυβέρνησης και στο ερώτημα, εάν απώτερη θέληση είναι να μειωθεί κατά πολύ η προς τα έξω επικοινωνία και ενημέρωση, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Θέληση είναι να οργανώσουμε την επικοινωνία με τέτοιο τρόπο ώστε να μη τροφοδοτείται μια μόνιμη πολυλογία. Όταν ένα πρόγραμμα βρίσκεται στην προπαρασκευαστική του φάση, κάνεις δεν έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιήσει τους τομείς που βρίσκονται ακόμα σε διαιτησία».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/284838-Entoyarnt-PHilip-O-Makron-ekopse-ton-gordio-desmo-toy-gallikoy-kommatikoy-systematos ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...