Εντυπωσίασε η φιλαρμονική Αντιρρίου στό 1ο φεστιβάλ μουσικών συνόλων

 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής «Δ. Σολωμός» την Κυριακής τις 4 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο λιμανιού στο Μεσολόγγι.
Το φιλόμουσο κοινό γέμισε ασφυκτικά τις κερκίδες του θεάτρου κι απόλαυσε ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα από διαφορετικά είδη μουσικής. Ελληνικό και ξένο Rock, Funk, Reggae και φυσικά, γνωστά κομμάτια του Ελληνικού ρεπερτορίου μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως Μ. Θεοδωράκης, Μ. Χατζιδάκης, Δ. Σαββόπουλος κλπ.
 
 

Τη βραδιά άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο  ένα νέο εφηβικό γκρουπ, οι Once More, αποτελούμενο αποκλειστικά από νέους της πόλης μας και μαθητές του ωδείου Ι.Π. Μεσολογγίου Γ. Κουτσαγγέλη, ερμηνεύοντας γνωστά κομμάτια της Ελληνικής Rock σκηνής. Η εξαιρετική Τόνια Χριστοδουλάκη στα φωνητικά, συνοδευόμενη από τους επίσης εξαιρετικούς και πολλά υποσχόμενους, Σεμίνα Μποροδήμου και Χρήστου Ξουργιά στις κιθάρες, Αργύρη Ξουργιά στο μπάσο και Άγγελο Μποροδήμο στα κρουστά, υποδέχτηκαν ιδανικά το κοινό που γέμισε από νωρίς το θέατρο, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Στη συνέχεια, οι γνωστοί σε όλους FoxRot, συγκρότημα που επίσης αποτελείται από νέους της πόλης μας και που επί μακρόν δραστηριοποιείται με πλήθος εμφανίσεων τόσο στο Μεσολόγγι, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, συνέχισαν  την ψυχαγωγία του κοινού παρουσιάζοντας Funk και Reggae ρεπερτόριο. Στα φωνητικά ο Κώστας Βλαχογιάννης με τη χαρακτηριστική του σκηνική παρουσία, στην κιθάρα ο Γιώργος Βασιλόπουλος, στα πλήκτρα η Νεφέλη Κολοβού, στο μπάσο ο Θόδωρος Παληκύρας και στα κρουστά ο Δημήτρης Ασημακόπουλος, έδωσαν νέα πνοή στη βραδιά αφήνοντας το χαρακτηριστικό τους μουσικό στίγμα.
Ο Δημήτρης Φωλιάς με τους Ρεμπετολόγους  –  Κων/να Στεφάτου (σαντούρι), Παναγιώτης Τσάκος (Κιθάρα), Κώστας Σακκούλας (ακορντεόν), Κοσμάς Παπακοστώπουλος (βιολί), Γεράσιμος Τσικρικάς και Μένιος Στεργίου (μπουζούκι) και ο Άκης Σαγάνης (τουμπελέκι) – έφεραν άρωμα Σμύρνης, ερμηνεύοντας πασίγνωστες και αγαπημένες μελωδίες του ρεμπέτικου ρεπερτορίου.
Η Φιλαρμονική Αντιρρίου «Απόλλων» υπό την  καθοδήγηση του μαέστρου της Λεωνίδα Δανιά, αποτελούμενη από πλήθος νεαρών μουσικών, παρουσίασε κομμάτια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Σαββόπουλου δίνοντας ελληνικό χρώμα στη συναυλία. Αξιοσημείωτο γεγονός το νεαρό της ηλικίας των μουσικών, αλλά ταυτόχρονα το ευγενές και κοινωφελές έργο που προσφέρουν οι ιθύνοντες τη φιλαρμονικής, αγκαλιάζοντας τόσους νέους και προσφέροντάς τους δημιουργική διέξοδο στη μουσική.
Η βραδιά έκλεισε με το ορχηστρικό τμήμα της Φιλαρμονικής του «Σολωμού». Με ένα ομολογουμένως αναπάντεχο και καινοτόμο, για τα δεδομένα των φιλαρμονικών ρεπερτόριο,  η ορχήστρα του «Σολωμού» ενθουσίασε τους θεατές με την  άριστη απόδοσή της, ρίχνοντας με εξαιρετικό τρόπο την αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.
Αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων, η ορχήστρα ερμήνευσε κομμάτια των H. Mancini και N. Piovani από τις πασίγνωστες ταινίες “The Pink Panther” και “La vie est belle”, αλλά ταυτόχρονα σηματοδότησε και τη στροφή της στο ρεπερτόριο της Jazz, παίζοντας μουσική των K. Weill (Mack the knife) και K. Dorham (Blue bossa). Οι φίλοι της Jazz δεν μπορούν παρά να έμειναν ικανοποιημένοι με την πρωτόλεια κι ομολογουμένως επιτυχημένη απόπειρα της μπάντας, αλλά και με την αυτοσχεδιαστική παρουσία των Μπάμπη Λιάπη (Ηλ. Κιθάρα), Νίκου Δημητρίου (Τρομπέτα) και Δημήτρη Φωλιά (Σαξόφωνο Άλτο).  Το πρόγραμμα έκλεισε την γνωστή σύνθεση του Μ. Πλέσσα «Θα πιω απόψε το φεγγάρι» και με μια χιουμοριστική διασκευή του επίσης γνωστού «Να το πάρεις το κορίτσι».
Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο μουσικό σώμα του Συλλόγου, από τον Αρχιμουσικό κ. Μάκη Κουτσαγγέλη και τους υπαρχιμουσικούς Αμαλία Μακρή, Χρήστο Γραβάνη και Δημήτρη Φωλιά, φάνηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες στο φιλόμουσο κοινό του Μεσολογγίου.
Τέλος, δεν θα μπορούσε να μη γίνει λόγος για τους τραγουδιστές της ορχήστρας, οι οποίοι με μια πρωτοφανή ζωντάνια κι ενεργητικότατη σκηνική παρουσία επωμίστηκαν με αδιαμφισβήτητη επιτυχία τα φωνητικά μέρη του ρεπερτορίου.
Ζευγάρι στη ζωή, στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και στην τέχνη, η Άννυ Κεφαλά


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...