Εντυπωσιακό βίντεο: Μαχητικό F-16 μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού

Εντυπωσιακό βίντεο: Μαχητικό F-16 μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού

 

Εντυπωσιακό βίντεο: Μαχητικό F-16 μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού

 


25/01/2020 – 19:14

Όσοι γνωρίζουν το εκπληκτικό το φαράγγι του Βουραϊκού με την απίστευτη ομορφιά και το μαγικό Οδοντωτό σιδηρόδρομο να το διασχίζει, ερωτεύονται την περιοχή.

Είναι όμως και καποιοι που ζουν το φαράγγι από ψηλά και με την αδρεναλίνη στα ύψη. Είναι οι πιλότοι μας, στα μαχητικά αεροσκάφη, που συχνά πυκνά τους βλέπουμε να πετούν χαμηλά στα Καλάβρυτα και να “βουτούν” στην ομορφιά του φαραγγιού….

Όπως μα πληροφορεί το drflight.blogspot.com, τo βίντεο είναι από το cockpit ενός F-16 της Βελγικής αεροπορίας 12 εκ των οποίων είχαν μετασταθμεύσει τον Δεκέμβριο που μας πέρασε στον Άραξο για συνεκπαίδευση με τα Ελληνικά F-16M.  Η Ελληνική Π.Α. σπανίως αποδεσμεύει παρόμοιο υλικό. Αλλά είναι φανερό ότι κατατόπισε επαρκώς τους φιλοξενούμενους στα ”στενά δρομάκια” της Πελοποννήσου.

Για την ιστορία, το φαράγγι του Βουραϊκού έχει μήκος 20 χιλιόμετρα και για να το διασχίσει κανείς με το πόδια στην κλασική του διαδρομή  από τον σταθμό των Καλαβρύτων έως τον σταθμό του Διακοπτού (εκεί που τελειώνει το βίντεο βγαίνοντας από το φαράγγι) χρειάζεται περίπου 5-6 (μαγικές) ώρες περπατώντας δίπλα στις ράγες του Οδοντωτού. Ο χειριστής εδώ το κάνει σε 40 δεύτερα..

 

 

Πηγή: kalavrytanews.com

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...