ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!

Επίσκεψη στο χώρο των εργασιών του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης των δυτικών συνοικιών της πόλης, το οποίο  ξεκίνησε με δύο χρόνια καθυστέρηση, πραγματοποίησαν ο Τάκης Λουκόπουλος με την πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αγγελική Σμπούκη.

Όπως ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος: «το έργο το εντάξαμε το 2018 στο πρόγραμμα  «Φιλόδημος» και αφού προηγουμένως ολοκληρώσαμε το έργο του αγωγού που φέρνει το νερό από τον Εύηνο. Δεν ήταν όμως εφικτό  να μπορούν να υδροδοτηθούν πλήρως, ιδιαίτερα το καλοκαίρι,  οι δυτικές  συνοικίες από Παλαιοπαναγιά έως και τις εργατικές κατοικίες λόγω της παλαιότητας και της στενότητας του δικτύου.

Το έργο ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση από το καλοκαίρι του 2019 αλλά ως συνήθως η δημοτική αρχή του κ. Γκίζα, είτε λόγω ανεπάρκειας, είτε λόγω σκοπιμοτήτων, οικειοποίησης κλπ. όπως και σε άλλα έργα που παρέλαβε από εμάς, με διάφορα προσχήματα ή τα καθυστέρει, ή τα απεντάσσει ή δεν τα ολοκληρώνει με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο κόσμος και εκατομμύρια ευρώ  να καθυστερούν να  πέσουν στην τοπική οικονομία που τόσο ανάγκη τα έχει, όπως συμβαίνει και σε αυτό το έργο που είμαστε σήμερα. Επίσης η κ. Σμπούκη ανέφερε ότι: «με το άνοιγμα του προγράμματος «Φιλόδημος» μας ζητήθηκε στην αρχή να καταθέσουμε μόνο μία πρόταση, εκείνη της αποχέτευσης του Αντιρρίου ώστε με βεβαιότητα  να ενταχθεί  στο πρόγραμμα.

Όμως γνωρίζοντας τι περνάμε κάθε καλοκαίρι πήρα την ευθύνη και συντάξαμε μέσα σε δύο μήνες μελέτη και για το εν λόγω έργο της υδροδότησης, καταθέτοντας έτσι δύο προτάσεις οι οποίες μετά από επιμονή και προσπάθεια εγκρίθηκαν και οι δύο. Το έργο πέραν της υδροδότησης Παλαιοπαναγιάς έως εργατικές κατοικίες συμβάλει και στην επαρκή υδροδότηση των συνοικιών της πόλης με μεγαλύτερο υψόμετρο όπως η Βαρναράχη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που η πίεση πέφτει λόγω της κατανάλωσης, και αυτό γιατί δεν θα χρειάζεται πλέον να μεταφέρεται νερό από τις κεντρικές δεξαμενές στα δυτικά της πόλης.

Δυστυχώς το έργο, ένα έργο ύψους ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ περίπου, για τους λόγους που ανέφερε ο κ. Λουκόπουλος  καθυστέρησε πάρα πολύ όπως και εκείνο της αποχέτευσης του Αντιρρίου, ας ελπίζουμε τουλάχιστον ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...