Ο Οκτώβριος συνήθως είναι ο καλύτερος μήνας για την πόλη μας, με τις γιορτές μας τα παζάρια μας, τα οποία δεν θα γίνουν και φέτος λόγω κορονοϊού, όμως η δημοτική αρχή Γκίζα δεν λέει να μας αφήσει να πλήξουμε. Μετά κουστωδίας ο κ. Δήμαρχος περιέρχεται την πόλη η και καλεί και στο γραφείο του, ικετεύοντας τους  φορείς να δεχτούν  την ακύρωση  της ολοκλήρωσης του μεγάλου έργου της ανάπλασης στο κέντρο. Τον βλέπουν όλοι με συμπάθεια και προσπαθούν ευγενικά να του εξηγήσουν ότι δεν μπορεί να ακυρωθεί το έργο, ζωτικής σημασίας για κατοίκους και επισκέπτες και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί και δεν θα έπαιρνε αυτή την ευθύνη καμία διοίκηση. Συλλογική ευθύνη δεν μπορεί να υπάρξει για να καλύψει την αποτυχία και την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής. Ο ίδιος ο δήμαρχος ο κ. Γκίζας απεντάσσει το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα έργα υποδομής της πόλης, ζηλεύοντας το σύνδρομο  του Ηρόστρατου και δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε ποια θα είναι η επόμενη καταστροφή.

Όμως οι τραγέλαφος συνεχίζεται και αυτή την φορά με αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου και όλων των Ναυπάκτίων. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, με αίτημα της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε και αποφάσισε ο πρόεδρος του ΔΣ- παρά τις παραινέσεις του δημάρχου  να την αποφύγει – να γίνει συζήτηση δια ζώσης με το μεικτό σύστημα, ώστε όσοι δεν μπορούν να παραστούν λόγω των μέτρων και του νόμου για τον κορονοϊό, να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης και να την δουν οι πολίτες από τα ΜΜΕ . Το καλοσκέφτηκαν όμως, γιατί  τι να έλεγαν  στον κόσμο για τον απολογισμό τους  και για την μετατροπή του τουριστικού καταφυγίου σε παγκάκια στην παραλία, τα οποία  ήταν  και τα βασικά θέματα  και έτσι αποφάσισαν να πυρπολήσουν τη συζήτηση.

 Σημειωτέον ότι στην αρχή το καταφύγιο το μετέτρεψαν από τουριστικό σε αλιευτικό το οποίο ο δήμαρχος το έβλεπε στον ορίζοντα να έρχεται αλλά δυστυχώς η γραμμή του ορίζοντα απομακρύνεται όσο την πλησιάζει κανείς.

Στην συνέχεια, μεσάνυχτα της παραμονής της συζήτησης του ΔΣ, λάβαμε σε μήνυμα έγγραφο του Δήμου,  με το οποίο μας ζητούσαν την προσκόμιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού το πρωί της επομένης μέρας, κατά παράβαση του νόμου που λέει ότι αυτό επιδεικνύεται στον προεδρεύοντα κατά την προσέλευση στην αίθουσα. Και σωστά διότι το πιστοποιητικό είναι προσωπικό ιατρικό δεδομένο και δεν μπορεί να είναι στα συρτάρια κανενός προέδρου η δημάρχου η και ευάλωτο σε οποιαδήποτε διαρροή. Το χειρότερο όμως είναι ότι για να αποφύγουν εντελώς τη συζήτηση εξέδωσαν νέα ακραία πρόσκληση για συνεδρίαση δια περιφοράς αυτή τη φορά, τη στιγμή που όλοι οι δήμοι ο ένας μετά τον άλλο έχουν ξεκινήσει τις δια ζώσης συνεδριάσεις,  αποκόπτοντας  οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση την οποία θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν οι πολίτες. Στο τέλος έβγαλαν και μια επιμνημόσυνη ανακοίνωση με ανακρίβειες και ψέματα ανάξια κάθε συζήτησης αναδεικνύοντας όμως το χαμηλό επίπεδο στο οποίο στο οποίο βρίσκονται και στο οποίο οδηγούν την πόλη.

Μετά από όλα αυτά η παράταξή μας αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη αυριανή δια περιφοράς  συνεδρίαση-παρωδία  και να μην νομιμοποιήσει αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές κατά του ανώτερου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου του Δήμου, το δημοτικό συμβούλιο και κατ επέκταση της Ναυπακτιακής κοινωνίας. Θα αγωνιστούμε δε με κάθε τρόπο και τα έργα να υλοποιηθούν και οι δημοκρατικές διαδικασίες να επανέλθουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο, ένα από τα επτά θαυματα του κόσμου, ώστε να εξασφαλίσει την αθανασία του ονόματός του.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...