Ενωτική Πρωτοβουλία: Διοίκηση με σήμα κατατεθέν το «Δήθεν».

Έξι μήνες δεν είναι αρκετοί για να δούμε τι θα αφήσει ως αποτύπωμα, στον τόπο μας η νέα διοίκηση του δήμου Ναυπακτίας.

Είναι όμως αρκετοί για να κρίνουμε την νοοτροπία, τον τρόπο διοίκησης και προσέγγισης των προβλημάτων καθώς και των προτεινόμενων λύσεων από την ομάδα των συγκάτοικων στην δημοτική εξουσία, με επικεφαλής τον Β. Γκίζα.

Δυστυχώς αυτό που κυριαρχεί ως νοοτροπία είναι το δήθεν, η διγλωσσία και η υποκρισία.

Πίσω από μερικές δεκάδες χαρωπά δελτία τύπου, κρύβονται οι δυσλειτουργίες, η μη ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα, η απαξίωση προηγούμενων προσπαθειών, η προσπάθεια να επιβιώσει η συγκατοίκηση έστω και εις βάρος της Ναυπακτίας.

Ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα, έχουμε και λέμε:

ΔΗΘΕΝ προκηρύσσουμε την θέση του συμπαραστάτη του δημότη, αλλά φροντίζουμε ο μοναδικός υποψήφιος να μην φθάσει τις απαιτούμενες 16 ψήφους, με 13 λευκά (!) ψηφοδέλτια που έπεσαν στην κάλπη από τους συγκάτοικους της οδού Κοζώνη. Δεν τα βρήκαμε γιατί η θέση του συμπαραστάτη δεν είχε κλείσει στην αρχική μοιρασιά των θέσεων. Έτσι αποφασίστηκε ότι είναι πιο εύκολη η καθημερινότητα των διοικούντων τον δήμο Ναυπακτίας χωρίς κάποιον ενοχλητικό που θα είχε ως καθήκον την συμπαράσταση στα αιτήματα των δημοτών.

ΔΗΘΕΝ λιβανίζουμε το όνειρο της Μαρίνας στο Γρίμποβο αλλά όταν έρχεται η ώρα να κάνουμε επιτέλους το πρώτο βήμα, στην πράξη ακυρώνουμε το πολύτιμο τουριστικό καταφύγιο των 100 σκαφών, χάνοντας σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ. Για άλλη μια φορά αντί της πρόσθεσης, προτιμούμε την αφαίρεση. Αντί να αναζητήσουμε την απαραίτητη πρόσθετη χρηματοδότηση, πετάμε στα σκουπίδια κι αυτήν που έχουμε εξασφαλίσει.

ΔΗΘΕΝ προχωράμε το αγκυροβόλιο στην Βαριά ξέροντας ότι οι πιθανότητες να πετύχει το εγχείρημα είναι πολύ μικρές.

ΔΗΘΕΝ αρχίζουμε το έργο της ανάπλασης, βγάζουμε το απαραίτητο χαρούμενο δελτίο τύπου, αλλά ξεχνάμε να κάνουμε τις ενέργειες που προαπαιτούνται.

ΔΗΘΕΝ κατηγορούμε το έργο της ανάπλασης για εσωτερική κατανάλωση, αλλά καμαρώνουμε σε συνέντευξη του δημάρχου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την αναβάθμιση της καστρούπολης με έργα που βρήκαμε έτοιμα.

ΔΗΘΕΝ δεν βρήκαμε χρήματα στον δήμο, αλλά ψηφίζουμε Προϋπολογισμό 50 εκατομμυρίων με Τεχνικό Πρόγραμμα 35 εκατομμυρίων από τα έργα που εξασφάλισαν οι προηγούμενοι.

ΔΗΘΕΝ αντιδρούμε στο ξεπούλημα – υποβάθμιση των εργοταξιακών χώρων στο Αντίρριο.

ΔΗΘΕΝ συνεχίζουμε τα άκρως απαραίτητα πεζοδρόμια μετά τον Σκα και στην Θέρμου ενώ στην πράξη καταργούμε την άμεση χρηματοδότηση των 750.000 ευρώ και υποσχόμαστε ότι ΘΑ υλοποιήσουμε, στο μακρινό μέλλον, έργο 200.000 ευρώ. Πάλι αφαιρούμε αντί να προσθέτουμε.

ΔΗΘΕΝ συνεχίζουμε τα έργα των προηγούμενων, αλλά στην πράξη κάνουμε ότι μπορούμε για να τα απαξιώσουμε.Αντί να δουλεύουμε προτιμούμε να γκρινιάζουμε επειδή δεν τα βρήκαμε όλα έτοιμα.

ΔΗΘΕΝ επισκεπτόμαστε το σημαντικότατο έργο στο ΞΕΝΙΑ, φωτογραφιζόμαστε για να βγει το απαραίτητο χαρούμενο δελτίο τύπου αλλά δηλώνουμε σε κάθε ευκαιρία ότι δεν το πιστεύουμε.

ΔΗΘΕΝ δεν συνδιοικούμε τον δήμο Ναυπακτίας για να μπορούμε να κλέβουμε τις θέσεις της αντιπολίτευσης στις επιτροπές του δ.σ. και στις επιχειρήσεις του δήμου.

Κρίμα. Η Ναυπακτία αξίζει καλύτερη τύχη.

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...