Επικίνδυνη αφέλεια ή θράσος?

Κύριε Γκίζα, χαιρόμαστε κατά αρχήν που απαντήσατε εσείς και η παράταξή σας στην ανακοίνωσή μας για το λυπηρό γεγονός στο οποίο παράνομα όπως φαίνεται προβήκατε, της κατεδάφισης δηλαδή της βάσης της ιστορικής προβλήτας στον μόλο του Κρυονερίου, κάτι που αποφεύγατε γενικά έως τώρα σε προηγούμενες δημόσιες κριτικές μας.

Δεν θα μπούμε στον κόπο να απαντήσουμε τα ίδια που αναφέρουμε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Σας δόθηκε άλλωστε η απάντηση από τον αρμόδιο προϊστάμενο της υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων κ. Γιώργο Παπανδρέου, σε τηλεοπτική συζήτηση που έγινε για το θέμα αυτό στην εκπομπή «εκ του σύνεγγυς» του nafpaktianews.gr  με συντονιστή τον κ.  Γιάννη Κοργιαλά,(μπορεί όποιος δεν την  έχει δει  να προβάλει το απόσπασμα  και να βγάλει τα συμπεράσματα του).

Ενδεικτικά ανέφερε ότι: α)Πριν γίνει οτιδήποτε ο νομέας ή ο κάτοχος(εν προκειμένω ο Δήμος) έπρεπε να υποβάλει σχετικό αίτημα στην υπηρεσία του και επειδή αφορά και τον βυθό στην εφορεία εναλίων η οποία σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού διαχειρίζεται αυτά τα θέματα. β)Αναφέρει ότι το κτίσμα δεν έπρεπε να κατεδαφιστεί λόγω της μοναδικότητας και της ιδιαίτερης ιστορικής αξίας των έργων του μόλου του Κρυονερίου ως τερματικός σταθμός των συρμών του τραίνου. γ) Επισημαίνει πως σε κάθε περίπτωση (κατεδάφισης ή όχι) έπρεπε να υπάρχουν γνωματεύσεις  τη υπηρεσίας του και της εφορίας των εναλίων αρχαιοτήτων καθώς και παρουσία. Τέλος επισήμανε ότι οι φορείς και εν προκειμένω  ο Δήμος μας αν δεν γνωρίζουν πρέπει να ρωτάνε και να ενημερώνονται.

Σας ρωτάμε λοιπόν κ. Γκίζα, μιας και αναφέρεστε στον δικό μας τότε αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Σιαμαντα, ο δικός σας εξαφανισμένος,  αρμόδιος αντιδήμαρχος έπραξε κάτι έως τώρα? και αν δεν γνώριζε αυτός, δικαιολογείται εσείς κ. Γκίζα ως νομικός και κυρίως ως υπεύθυνος δήμαρχος που χειρίζεται τις τύχες μας να μην γνωρίζετε?

ΥΓ. Σας υπενθυμίζουμε ότι η παράταξή μας με τα άξια στελέχη της, ένας εκ των οποίων και ο κ. Σιαμαντάς, από την θέση του αρμόδιου αντιδημάρχου αλλά και προέδρου της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, ευθύνονται πράγματι για το μεγάλο ενδιαφέρον ως οφείλαμε και το έργο μας, για τους συνδημότες μας στον Γαλατά. Αναρριχητικό  πεδίο και ορειβατικά μονοπάτια Βαράσοβας , Γήπεδο, ένταξη στο Λιμενικό μας  Ταμείο, Κ.Α.Π.Η., Παιδική χαρά, Κ.Δ.Α.Π, Πλατεία κλπ. Περιμένουμε μετά από δυόμισι χρόνια και το δικό σας πρώτο  σημαντικό έργο στην περιοχή και θα σας το αναγνωρίσουμε με κάθε ειλικρίνεια.

Δείτε την εκπομπή “Εκ του Σύνεγγυς”



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...